logo

“Uçan Raketler” Çocukları Masa Tenisi Sporu İle Buluşturuyor

Soldan sağa: Hitit Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Sezer Özmutlu, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül,Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır

Hitit; Uçan Raketler adını verdiği sosyal sorumluluk projesini Çorum’da başlattı. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile birlikte geliştirilen “Uçan Raketler” projesiyle 6-15 yaş grubu çocukların küçük yaşlardan itibaren masa tenisi sporu ile buluşturulması, masa tenisi sayesinde sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmaları amaçlanıyor.

55 Okula Masa Tenisi Masası ve Malzemesi Sağlandı

Pilot uygulaması Çorum’da yapılacak olan Uçan Raketler kapsamında; 55 okula masa tenisi masası ve malzemesi sağlandı. Projenin devamında ilk yıl için 1500’ü aşkın öğretmenin Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından verilecek eğitimler sonunda antrenörlük sertifikası alması ve ilk yıl 11 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini destekleyen bir spor dalı olan masa tenisinde, genç yeteneklerin de keşfedilip desteklenerek ülkemizi bu dalda dünya çapında temsil edecek sporcuların kazanılması da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Projenin startının verildiği tanıtım toplantısı ve Masa Tenisi Festivali 11 Eylül 2018 tarihinde Çorum’da gerçekleşti. AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İzmir Milletvekili Bedri Sertel, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Özmutlu, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Erdoğan Şahinci, proje paydaşları ve proje kapsamındaki okullardan çocukların katıldığı festival Çorum halkı tarafından da büyük ilgi gördü.

Masa Tenisi A Milli Takımı oyuncularının gösteri maçlarının ilgiyle izlendiği festival, katılımcı takımlar arasında düzenlenen turnuva ve ödül töreni ile sona erdi.

Çorum’da 11 bin çocuk faydalanacak

Hitit Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Sezer ÖzmutluHitit olarak; kuruluşumuzdan bu yana tüm faaliyetlerimizde insana, çevreye, ortak geleceğimize değer veren, koruyan bir yaklaşım içinde çalışıyoruz. Toplumsal sorumluluğumuz ve şirketimizin kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının bir gereği olarak; ihtiyaç duyulan alanlarda doğru ve faydalı yeni projeler üretmek üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri üzerindeki olumlu etkisi tartışılmaz olan spor da bunlardan birisi olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda; alanında ülkemizin saygın kurumlarından olan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile başlattığımız “Uçan Raketler” projesiyle; çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren masa tenisi sporu ile buluşturmayı, masa tenisi sayesinde sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz.

Ülke genelinde masa tenisi sporunun tanınması ve bir kitle sporu olarak yaygınlaşması, sağlıklı bir yaşam için sporun çocukların gündelik hayatının bir parçası haline gelmesi en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Çorum’dan başlayarak önce Türkiye’nin farklı illerine taşıyacağımız ve akabinde de dünyaya taşıyacağımız öncü bir proje olmasını hayal ettiğimiz “Uçan Raketler”, aynı zamanda masa tenisinde ülkemizi yurt içi ve yurt dışı turnuvalarda temsil edecek başarılı sporcuların da keşfedileceği bir yetenek havuzu görevini üstlenecek”dedi.

Masa Tenisi Sosyal Sorumluluk projelerinin önemine değinen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç “Türkiye’de Masa Tenisini tabana yayma hedefimiz kapsamında Çorum’da başlattığımız Uçan Raketler Projesi, tüm spor branşlarında örnek alınması gereken, üstlendiği vizyon ve misyonla sürekliliği ve somut ölçülebilir sonuçlarıyla çok ses getireceğine inanıyoruz’’ dedi. Projenin birçok ayaktan oluşacağına vurgu yapan Koç Hitit Bilgisayar ile Çorum’da başlattığımız bu proje tüm Türkiye’ye yayılan, öğrencileri Masa tenisi ile tanıştıran, performans ve eğitim yanıyla gerçek anlamda amacına ulaşan bir sosyal sorumluluk projesi olacaktır’’ dedi.

www.hititcs.com www.crane.aero

Etiketler: » » » »
Share
2085 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+7 = ?