logo

Uluslararası Kâtibim Festivali İstanbullulara Keyifli Anlar Yaşattı

Kubat, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

Üsküdar Belediyesi, 27 yıldır düzenlenen Uluslararası Kâtibim Festivali’ni bu yıl rekor katılımla tamamladı. 15 – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında Harem Otoparkı’nda düzenlenen festivali üç gün boyunca 70 binden fazla İstanbullu ziyaret etti.

15 Eylül Cuma akşamı klasik otomobillerin Üsküdar turu ve kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler kapsamında üç gün boyunca konserler, şiir dinletileri, söyleşiler, tasarım atölyeleri, tiyatrolar ve halk oyunları gösterimleri düzenlendi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, farklı ülkelerin kültürlerinin yanı sıra söyleşiler, şiir dinletileri, tiyatro gösterileri ve konserlerle dolu dolu bir festivali tamamladıklarını söyledi. Türkmen “İstanbullular yazı Üsküdarımızda kültür, sanat ve eğlence ile uğurladı” dedi.

Festivalin ilk gecesine Demet Akalın damgasını vurdu

Festival kapsamında her akşam farklı konserler düzenlendi. Ceyhun Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı açılış gecesi konserine Demet Akalın damgasını vurdu. Konseri on binden fazla kişi izledi. İkinci gün düzenlenen nostalji gecesinde ise Neşe Karaböcek ve Yeliz sahne alırken festivalin üçüncü gününde Karmete ve Kubat konser verdi.

Halk danslarına uluslararası katılım

Festivale geleneksel halk danslarıyla Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Hindistan ve İran katıldı. Mehteran Gösterisi ise üç gün boyunca katılımcılara farklı deneyimler yaşattı.

Çocuklardan da büyük ilgi gören festivalde küçük ziyaretçilere özel çocuk oyunları, kukla gösterileri yapıldı. 600 çocuğun sünnet edildiği sünnet şöleninin yanı sıra dijital Hacivat ve Karagöz gösterisi düzenlendi.

Etiketler: »
Share
2291 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?