logo

Üniversite Sınavlarına Hazırlıkta Yeni Yardımcınız: “sinavuzmani.net”

mh_sinav_uzmani_gorsel

TÜBİTAK desteğiyle Bilkent Cyberpark’ta 2011 yılında “akıllı öğrenme sistemi” olarak geliştirilen Sınav Uzmanı, geçtiğimiz yıl öğrencileri, sınavlara cep telefonu üzerinden hazırlayan bir uygulama haline gelmişti.

Her sınava entegre edilebilir genel bir platform olan Sınav Uzmanı yeni versiyonuyla beraber üniversite sınavları YGS, LYS ve yabancı dil sınavı YDS için de kullanıma sunuldu.

Apple Store ve Google Play üzerinden indirilebilen Sınav Uzmanı uygulamasına ayrıca www.sinavuzmani.net sitesinden de ulaşılabiliyor. Kullanıcılarına hem mobil hem de bir web uygulaması olarak hizmet sunacak olan Sınav Uzmanı ücretsiz olarak indirilip belirli bir aşamaya kadar da bedelsiz olarak kullanabilecek.

Sınav Uzmanı’nın her sınava entegre edilebilir genel bir platform olduğunu söyleyen Kurucu CEO Can Gürses, özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin uygulamadan oldukça faydalanacaklarına inandıklarını söyledi.

Bireysel öğrenme ve Sosyal ağlarda sınav rekabeti

Uygulamanın bilimsel metodlarla her kullanıcının başlangıç bilgi düzeyini kısa sürede tespit edebildiğini ve kendine en uygun öğrenme yolunu dinamik bir şekilde belirlediğini söyleyen Gürses, yazılımla ilgili şu bilgileri verdi:

“Uygulamamız, sınav hazırlığı sürecinde, bir kullanıcının hiçbir şey bilmeme düzeyinden, her şeyi bilme düzeyine kadar olası her bilgi düzeyini barındıran bir öğrenme haritası oluşturuyor. Bu haritada her kullanıcıya özgü farklı bir rota çiziliyor. Bu sayede sınav hazırlığı sürecindeki bireyler, zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde yenilenebilen bu haritayla öğrenme süreçlerini düzenleyebiliyorlar.”

Gürses, uygulamanın sosyal ağlarla entegre olabildiğini belirterek, içerdiği oyunlaştırma unsurları sayesinde kullanıcıların “Sınav Uzmanı” uygulamasındaki öğrenme haritası üzerinde arkadaşlarıyla yarışabildiğini ve yardımlaşabildiğini belirtti.

Hedef Dünyaya Açılmak

Kullandıkları modelin sınavlarda yayıncılık yapan kurumlar açısından da olumlu karşılandığını söyleyen Gürses, “Kullandığımız iş modeli sayesinde sadece kullanıcılarımıza değil iş birliği yaptığımız yayıncı kuruluşlara da ek bir gelir modeli sağlıyoruz” dedi.

Sınav hazırlığı kavramının dünyanın tüm ülkelerinde genel bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Gürses, “Sınav Uzmanı uygulamasının her sınava entegre olabilme özelliği sayesinde yurt dışındaki sınav piyasasına da girme hazırlıkları içinde olduğunu, ilk anlaşmalarının Hindistan ve Çin pazarlarında” olduğunu da sözlerine ekledi.

Etiketler: » »
Share
1853 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?