logo

Üsküdar Belediyesi, Dünya Down Sendromu Günü’nde “Mutlu Kromozomlar Şenliği” Düzenledi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında Üsküdar Belediyesi Tebessüm Kahvesi’nde “Mutlu Kromozomlar Şenliği” düzenledi. Çalışanlarının Down Sendromlu gençler olduğu Tebessüm Kahvesi’nde Down Sedromlular için farkındalık yaratmak, hayata tutunmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açılış konuşmasını yaptı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Nevroz ve Dünya Down Sendromu Günü olarak iki önemli günü bir arada kutladıklarını belirterek “Nevroz baharın, sevgi, hoşgörü, paylaşım ve canlılığın müjdecisi. Son yıllarda STK’lar, kurumların daha da artarak engelli vatandaşlarımız için çalışmalar yapmaya başladığını görüyoruz. Devletimiz de bu konuda düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Ancak bunların hiçbiri tam manasıyla engelli çocuğu olan ailelerimizin hayata olan bağlılıklarını sağlamaya yetmiyor. Biz Üsküdar Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik adı altında engelli çocuğu olan ailelerin hayatına dokunmak istiyoruz. Amacımız bu ailelerimizin hayatlarını kolaylaştırmak. Çalışanları Down Sendromlu gençlerimizden oluşan Tebessüm Kahvesi’nin Türkiye’de bir eşi benzeri yok. Temenni ediyoruz ki bu gibi mekânların sayısı artar ve örnek olur” dedi.

Şenlikte, Down Sendromlu gençler halk oyunları oynadı, sema gösterisi yaptı. Engelsiz Mehteran Takımı, Engelsiz Orkestra’nın da hazır bulunduğu etkinlikte gençler performanslarını sergiledi. “Mutlu Kromozomlar Şenliği” Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerin de aralarında bulunduğu gençlere sertifikalarını vermesiyle sona erdi.

Etiketler: » » »
Share
2590 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?