logo

Uyumsoft “Rapor Tasarım Eğitimi” Düzenledi

Uyum Akademi tarafından 12-13 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılan “Rapor Tasarım Eğitimi”ne Uyumsoft müşterisi olan firmalardaki Proje Yöneticileri, IT Yöneticileri ve raporlama tasarım konusunda kendini yetiştirmek isteyenler katıldı. Katılımcılar, işletmelerindeki rapor taleplerini güçlü görsel öğeler ile destekleyerek, kurumlarında hem operasyonel, hem de karar destek analizlerini yapabilecekleri daha yoğun bir bilgiye sahip oldular. Eğitimin sonunda, ERP süreçlerinde önemli ve somut çıktıların alındığı raporlama süreçlerinin, kurum içinde en iyi şekilde yönetilmesinin sağlanması hedeflenmiştir.

Görsel yönü güçlü rapor tasarımları, analizleri daha anlaşılır kılıyor

Raporlama da, raporun okunabilir ve dataların anlaşılır olmasının önemli olduğunu ifade eden Uyum Akademi Yöneticisi Kerim Şahin “İşletmelerde, görsel yönü güçlü rapor tasarımları, analizleri daha anlaşılır kılıyor. Bu noktada, Crystal Reports gibi güçlü tasarım araçları önemli hale geliyor. Oluşturulan raporlar, özet tablolar ve grafik gösterimlerle ve farklı boyutlarda dataların bir arada gösterilmesiyle zenginleştirilmelidir. Bunu da, rapor tasarım aracı ile yapabiliyoruz. Düzenlediğimiz eğitimde, bu süreci yönetmenin püf noktalarını anlattık. Nitekim, ERP süreçlerinde raporlama en son aşama olmakla birlikte, en önemli aşamadır. ERP uygulamaları ne kadar iyi olursa olsun, raporlanamayan veri yığını bir anlam ifade etmeyecektir. Bu nedenle, ERP uygulamalarını tercih ederken, raporlama yeteneklerine de dikkat etmek gerekiyor” dedi.

Özet tablo, özel fonksiyon kullanımı, grafik gösterim raporlarını geliştirdiler

Düzenlenen eğitimi veren Uyumsoft İş Zekası ve Raporlama Proje Yöneticisi Doğan Afşin “Rapor Tasarım Eğitimi kapsamında; rapor tasarımının temel özellikleri, tablo ve alan özellikleri, raporlamada gruplama özellikleri, Pivot Tablo ile özet tablo oluşturma, Drill-Down raporlama özellikleri, Alt rapor kullanımı, Grafik ve diğer görsellerin kullanımı gibi konular hakkında teknik bilgileri anlattık. Eğitim sonunda katılımcılar, özet tablo, özel fonksiyon kullanımı, grafik gösterim ve bağlantılı raporlarını geliştirme konularında bilgi sahibi oldular” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
2263 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?