logo

Vakıf Katılım’ın Kredi Risk Yönetimi Süreçlerine SAS Çözümleri İmza Atıyor

Vakıf Katılım, kredi analitiği süreçlerinde SAS’ı tercih etti. İkilinin işbirliği kapsamında Vakıf Katılım, tüm kredi analitiği süreçlerinde SAS Credit Scoring çözümünü kullanacak. İşbirliği ile kredi riski modellerinin optimizasyonu, yeni modellerin ve karar destek sistemlerinin geliştirilmesi, kredi stratejilerinin yönetimi noktalarında süreçlerin daha etkin hale getirilmesi hedefleniyor. SAS çözümleri bankanın tüm kredi risk modellerinin validasyonu ve kalibrasyonu süreçlerinin yanı sıra IFRS 9 kapsamında yapacağı başta makroekonomik modeller olmak üzere tüm modelleme süreçlerinde de kullanılacak.

“Bu işbirliği ile kredi risk yönetimi süreçlerini daha etkin ve verimli hale getireceğiz”

Vakıf Katılım Mali Tahlil ve İstihbarat Müdürü Fatih İnan “SAS ile uygulamaya alacağımız projeler ile karar destek sistemlerini, analitik süreçleri ve kredi stratejilerini optimize etmeyi hedefliyoruz. Günümüzün en kritik kavramı şüphesiz ki veri. Veri için ‘yüzyılın petrolü’ tanımı yapmak sanırım yanlış olmaz. İçinde bulunduğumuz yüzyılda, veriyi işlemenin, petrolü işlemenin yarattığı katma değerin çok üzerinde bir değere sahip olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu çerçevede katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla yola çıkan bankamız aynı zamanda veriyi her alanda iyi işleyen, kullanan ve yöneten kurum olma anlayışını taşıyor” dedi.

“SAS ile analitik yetkinliklerimizi arttıracağız”

Vakıf Katılım Veri Yönetimi ve İş Zekâsı Yöneticisi İsmail Çelik “SAS ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği bankamızın dijital vizyonunun önemli bir adımı. SAS ile yapacağımız çalışmalar bu vizyonumuzu güçlendirecek. SAS’ın analitik ve modelleme alanındaki gelişmiş tecrübesi ve dünya çapındaki lider konumu iş birliğimizin şekillenmesinde önemli bir rol oynadı” dedi.

“Bilgi birikimi, uzmanlık ve yetkinlikle müşterilerimize en iyi hizmeti veriyoruz”

SAS’ın Türkiye ve Orta Asya Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdürü Tayfun Topkoç “Özellikle ülkemizde katma değeri yüksek olan teknoloji ve yazılım girişimlerine destekte bulunan ve ilkeli bankacılığı tüm Türkiye ile buluşturma önceliğiyle harekete geçen Vakıf Katılım’ın SAS çözümlerini kullanması ve bundan fayda sağlaması, bizim için son derece büyük anlam taşıyor. Diğer pek çok ürünümüzde de olduğu gibi SAS Credit Scoring ile de kullanıcıların ilgili süreçteki tüm ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz. Bu iş birliği dahilinde de Vakıf Katılım’ın kredi risk puanlarını izlemesine ve kredi hizmetlerini geliştirmesine yardımcı olan uçtan uca çözümümüzle katkıda bulunduk. Dünya analitik lideri olarak müşterilerimize veri ile ilgili tüm süreçlerinde en iyi desteği vermek ve araçlarımızı bu süreçlerine entegre etmelerini sağlamak için çalışırken bilgi birikimimiz, uzmanlığımız ve yetkinliğimizle bunun gibi iş birlikleri sonucu ortaya çıkan başarılı tabloyu görmek bizim için çok değerli” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
1649 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?