logo

Verifone, 3 ISO Belgesi Almaya Hak Kazandı

mh_verifone_ozgur_ayarci

Verifone Türkiye Güney Doğu Avrupa ve Rusya İş Geliştirme Müdürü Özgür Ayarcı

Verifone, Türkiye’de 2013 yılından itibaren Veri Merkezi bünyesinde tamamen Verifone tarafından işletilen Güvenli Servis Sağlayıcı (TSM) hizmeti veriyor. Verifone TSM hizmeti için Bilgi Güvenliği, İş Sürekliliği  ve Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemlerini  hızla yeniden organize ederek Ekim ayında yapılan denetimlerde tam uyum sağladı ve ISO 27001, ISO 22301, ISO 20000 belgelerini almaya hak kazandı. Sertifikasyon sürecini tamamlayan Verifone Türkiye, “Yeni Nesil Ödeme Sistemleri Switching ve Ödeme Geçidi Hizmeti Sağlayan Veri Merkezi” unvanına sahip oldu.

Verifone, kartlı ödeme sistemlerinde dünyanın en önemli veri güvenliği standardı belgesi olan PCI ve DSS’den sonra almış olduğu ISO sertifikaları ile sistemlerini uluslararası uyumluluğa ve standartlara ulaştırmış oldu. Verifone bu standartlara hem İstanbul hem de İzmir’de bulunan olağanüstü durum merkezi  için uyumluluk sağlayarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeni nesil yazar kasa üreticilerinin TSM alanları için belirlemiş olduğu belgelendirme standartlarını tamamladı.

Verifone Türkiye Güney Doğu Avrupa ve Rusya İş Geliştirme Müdürü Özgür Ayarcı, sertifikasyon süreci ile ilgili olarak Bilgi güvenliği, ödeme sistemlerinde son derece titizlikle üzerinde durulması gereken bir konu. Uluslararası kabul görmüş sertifikasyonlar sayesinde hali hazırda yüksek güvenlik kriterleri ile korunan bilgileri dünya genelinde kabul görmüş  standartlarda da koruduğumuzu tescil etmiş olduk” dedi.

 Verifone ve Paywizard ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmalar  Verifone İstanbul Veri Merkezi yanı sıra  İzmir’de bulunan Olağanüstü Durum Merkezi’nde de eş zamanlı olarak devam etti. Geniş kapsamlı projede hedefler ve iş süreçleri belirlenerek tüm bilgi varlıkları ISO standartlarında organize edildi. Gerçekleşen denetimler sonucunda  Verifone, ISO 27001, ISO 22301 ve ISO 20000 belgelerini almaya hak kazandı.

Verifone’un  ISO denetim sürecinde danışmanlık veren, IS0 27001 Danışmanı ve Baş Denetçisi, Paywizard firmasının Genel Müdürü İlker Diker “Gelir İdaresi Başkanlığı’nın TSM için belirlemiş olduğu belgelendirme standartlarını Verifone ile birlikte yoğun ve başarılı bir çalışma sonunda sağladığımız için çok mutluyuzdedi.

ISO Belgeleri Hakkında

ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi Standardı, bilgi teknolojileri hizmeti sunan firmaların veya birimlerin iç ve dış müşterilerinin beklentilerini karşılayabilmeleri, durumlarını ve performanslarını sürekli iyileştirme ve geliştirmeleri, ilgili operasyonlarını yönetmelerinde ve hizmet vermelerinde hangi yöntemleri uygulayacakları, nasıl uygulayacakları konularında kılavuzluk eden bir standart.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, işletmelerin gelişen teknolojilerle beraber her geçen gün daha fazla iş yüklediği bilgi alt yapılarının güvenliğini sağlamaya dönük oluşturulmuş bir model.

ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı, kuruluşların iş sürekliliğini sağlamaları için gerekli planları oluşturmaları, uygulamaları, sürdürmeleri, korumaları ve riskleri azaltmak için hazırlanmaları, yıkıcı olaylardan kurtarmak için belgelenmiş bir yönetim sistemini geliştirmek için gereksinimleri belirten standart.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2600 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?