logo

Vertiv’de Yeni CEO Giordano Albertazzi Oldu

Vertiv CEO’su Giordano Albertazzi

Vertiv, 1 Ocak 2023’te Giordano Albertazzi’nin CEO rolünü üstlendiğini ve yönetim kuruluna atandığını duyurdu.

Giordano Albertazzi “Vertiv’in CEO’luğunu üstlenmekten onur duyuyorum. Müşterilerimiz için yarattığımız değeri artırmaya devam etmek, finansal performansımızı daha da güçlendirmek ve hissedarlarımız için uzun vadeli değer yaratmak için lider ekibimiz ve dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarımızla yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyorum. Vertiv çalışanlarıyla paylaştığım gibi yüksek performanslı iş birliği ve yenilik kültürü oluşturmaya odaklanırken operasyonel mükemmelliği ve yürütmeyi kurumlaştırarak, nihayetinde kârlı büyüme ve gelişmiş bir nakit akışı sağlayarak tam potansiyelimize ulaşmak için çalışacağız” dedi.

Vertiv İcra Kurulu Başkanı Dave Cote “Giardano, Vertiv’de 20 yılı aşkın süredir operasyon ve iş deneyiminin yanında hem Avrupa hem Amerika’daki performans geçmişiyle Vertiv’i ileriye taşıyacak doğru kişi. EMEA ve Amerika’nın devam eden dönüşümüne liderlik ederken önemli operasyonel ve finansal iyileştirilmelerin sağlanmasında etkili bir rol oynadı. Yüksek performanslı bir kültürün nasıl oluşturulacağını ve sürdürüleceğini biliyor. Giordano’nun operasyonel uzmanlığı ve Vertiv’in işine ve müşterilerine yönelik derin anlayışı, makroekonomik belirsizlikte yönünü bulmasını sağlarken sürekli performans geliştirmesinde de çok önemli olacak” dedi.

CEO olarak Albertazzi, veri merkezi, iletişim ağları ve endüstriyel uygulamaların altyapı ve iş ihtiyaçlarını ele alırken Vertiv’in sürekli müşteri odağını artırmayı hedefleyecek. Albertazzi, Vertiv’in veri merkezi nihai pazarlarında güçlü talebin devam ettiği bir dönemde CEO’luk rolünü üstleniyor. Şirket, 2022 yılı üçüncü çeyreği sonu itibarıyla 4,7 milyar dolarlık rekor bir sipariş birikimi açıkladı. Vertiv, devam eden tüketici talebini karşılamak için küresel veri merkezi operatörlerine termal, güç, BT yönetimi ve entegre çözümler sağlamada lider pozisyonda yer alıyor.

Vertiv, Ekim 2022’de CEO değişim planını duyurdu o zamandan itibaren Albertazzi, sorunsuz bir geçiş sağlamak için eski CEO Rob Johnson ile yakın çalışarak Operasyon Direktörlüğü rolünü üstlendi. Albertazzi, CEO olmasının yanı sıra halefi belirlenene kadar Amerika Başkanı olarak görevini sürdürecek. Albertazzi’nin Operasyon Direktörlüğünü bırakmasıyla bölgesel performansa daha fazla odaklanmak için operasyonel gözetim, bölge başkanlarına ait olacak.

Etiketler: »
Share
295 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?