logo

Viasea Akvaryum Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

mh_viasea_akvaryum

Tuzla Viaport Marina’nın akvaryum etabı da tamamlandı. Geçtiğimiz cumartesi günü kapılarını ziyaretçilere açan Viasea Akvaryum, Türkiye’de daha önce görülmemiş farklı yaşam türlerini ziyaretçileriyle buluşturdu. Viaport Marina’da kapılarını açan İstanbul’daki en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu “Viasea”, açılışa özel düzenlediği kampanya ile akvaryuma giriş bileti alarak ziyarete gelen tüm misafirlerine yıl sonuna kadar kullanabilecekleri bir bilet daha hediye ediyor.  Viasea Akvaryum’un kampanyası Ramazan Bayramı’na kadar sürecek.

Misafirlerin büyük beğenisini kazanan Viasea Akvaryum’da en çok ilgi insanlarla oynadığı oyunlarla bilinen Napolyon balığına oldu. Kendisini görmeye gelen ziyaretçilerine yaptığı hareketlerle ilgiyi üzerinde toplayan “Napolyon” balığı ismini Napolyon Bonapart’ın şapkasına benzeyen baş yapısından alıyor.

İstanbul Boğazı’nın tarihi dokusunu canlandıran 88 metreyle İstanbul’un en uzun su altı tüneliyle dünyanın birbirinden farklı iklim kuşaklarında gelen 12 bin su altı canlı türünü, özel olarak hazırlanmış 47 farklı sergi alanlarında ziyaretçileriyle buluşturan Viasea Akvaryum’ bir ilke imza atarak  soğuk, ılıman ve tropik kuşaklardan oluşan iklim temalarını, dünyada ilk defa bir arada sunuyor.

Amerika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya kadar geniş bir iklim yelpazesine sahip olan ‘Viasea Akvaryum”da Amazon Nehri’nin 3 metreye ulaşan boyuyla en büyük balığı ‘Arapaima’dan Akdeniz’in nesli tükenmekte olan balığı “Orfoz’a, dünyanın en büyük tatlı su balıklarından olan Mersin Balığı’ndan Güney Asya’nın dev vatozlarına kadar birçok canlı türünü görmek mümkün.

5 milyon 210 bin litrelik su kapasitesi ve her canlı türü için kendi doğasına uygun olarak tasarlanmış tematik doğal yaşam alanlarıyla ilklere imza atan “Viasea Akvaryum”, Türkiye’de daha önce hiç görülmeyen Kurt Balığı ve dünyanın en zehirli 10 canlısı arasında gösterilen Avustralya Taş Balığı gibi canlı türlerini bünyesinde barındırıyor.

Dünyanın ilk “iklim temalı” akvaryumu…

Türler için özel hazırlanmış konseptleriyle de dikkat çeken “Viasea Akvaryum”, dünyanın ilk iklim temalı akvaryumu olma özelliğine sahip. Soğuk, ılıman ve tropik kuşaklardan oluşan iklim temalarıyla bu iklim kuşaklarındaki deniz yaşamına ait bir çok türü bir arada görme imkanı sunan “Viasea Akvaryum”, özel workshop salonlarıyla da meraklılarına deneyim ve eğitim fırsatları sunuyor.

Bünyesinde Türkiye’nin en büyük akvaryum rehabilitasyon merkezini barıdıran “Viasea Akvaryum, doğada zarar görmüş su altı canlı türlerini güvenilir şekilde rehabilite ederek kendi dünyalarına dönmelerini sağlıyor.

Su altı dünyasını öğrenmek ve büyüsüne dahil olmak isteyen 7 den 77’ye herkese hitap eden “Viasea Akvaryum”, birbirinden farklı deneyim ve uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.

Viasea, ziyaretçilerine biberonla Japon Koi Balığı beslemeden akvaryumun yönetildiği teknik kısmı keşfetmeye kadar farklı birçok deneyimi yaşama fırsatı sunuyor.

Etiketler: »
Share
5538 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?