logo

Visit İstanbul Lansmanı GTD Üyelerini Buluşturdu

İBB turizm platformu ve İBB Kültür Başkanlığı’nın Türkiye’deki önemli STK’lar ile birlikte yürüttüğü Visit İstanbul Programı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlunun da katılımıyla, yeni nesil turizm anlayışının odağında, yerli ve yabancı turistlerin, İstanbul gezi rotaları, Tarih, Gastronomi, Eğlence ve Sanat temaları ile İstanbul vizyonunu değerli hale getirme çalışmalarını Visit İstanbul lansmanı ile tüm dünyaya duyurdu.

Sunuculuğunu Nefise Karatay ve Haluk Özenç’in yaptığı lansmanda Kültür Dairesi Başkanı Volkan Aslan ”Yeni Nesil Turizm İletişimi Sunumu” ile Visit İstanbul Projesinin İstanbul’a etkilerinden bahsetti.Yapay zeka destekli oluşturulan altyapı ile teknolojik alanda da turizme önemli kazanımlar getireceği sistemlerin; turistlerin İstanbul’u adeta sanal bir rehber eşliğinde gezebileceği ve deneyimleyeceği bu çalışmaların en kısa sürede hayata geçileceğinden bahsetti. Bu projenin başarılı olabilmesi adına İstanbul’un önemli turistik noktalarıyla ilgili arşivler oluşturulması ve web siteleri/mobil aplikasyonların kullanımının önemli olduğunu vurguladı.

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Kerem Rızvanoğlu ve Dr. Yeliz Yücel’in ”Kültürel Mirasa Engelsiz Erişim” temalı engelli bireyler için yaptığı çalışmaların da anlatıldığı lansmanda, engelli bireyler için dünya çapında yapılan ilk sanal bilgi platformu olduğunu, kullanıcının dinlemesi dışında yaşayacağı bir sistem olduğundan bahsedildi. İBB’nin destek verdiği bu uygulamanın en kısa sürede hayata geçirilmesi planlandığı belirtildi.

Ayrıca davetliler arasında Türsav Yön. Kur. Bşk. Çetin Gürcün, Türsab Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, Pronto Tour Yön. Kur. Bşk. Ali Onaran ve Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ”Bu projenin amacının sosyal medya ve dijital platformlar aracılığıyla İstanbul’un marka değerini uluslararası boyuta taşımak ve tüm dünyaya duyurmak” dedi. İstanbul’un turizm hareketlerinde hep birlikte yürümeyi ve keyifli günleri İstanbul’dan başlayarak bütün dünyaya yayabilmeyi dilediğini ekledi. İmamoğlu, İstanbul turizminin geleceğine dair vizyon ve kararlılık dolu sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Etiketler: »
Share
357 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?