logo

Vitel, Ağ Teknolojileri Zirvesi’nde İş Dünyasının Dijital Profesyonellerini Buluşturdu

Vitel A.Ş Genel Müdürü Deniz Eşiyok

Extreme Networks ve Vitel, Ağ Teknolojileri Zirvesi’nde Türk İş dünyasının dijital liderlerini buluşturdu. Bay J’nin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte yapay zeka destekli bulut tabanlı ağ teknolojileri ile geleceğe yön verecek yeni nesil işletmelerin dijital kimliği masaya yatırıldı.

Akıllı ağlara yapılan yatırımlarla iş sürekliliğinden iş çevikliğine geçiş modelinin mercek altına alındığı Olağanüstü Ağ Teknolojileri Zirvesi, enerji, inşaat, finans, denizcilik, bankacılık, tekstil, madencilik, eğitim, turizm otelcilik ve sağlık hizmetleri gibi oldukça geniş bir skalada birçok sektör profesyonelinden yoğun ilgi gördü.

Çağın ritmine uyumlu yeni nesil dinamik işletmelere “bulut tabanlı akılı ağlara yatırım” çağrısında bulunan Vitel A.Ş Genel Müdürü Deniz Eşiyok, Covid-19 pandemisinde hem bireylerin, hem kurumların zorlu bir sınavdan geçtiğini belirtti. Deniz Eşiyok, değişime hızla ayak uyduran, esnek, yeniliklere açık ve çevik işletmelerin her şartta ön saflarda yer alacağını vurguladı.

Ağ teknolojilerine yatırım yapan dijital liderler kazançlı çıkacak

Deniz Eşiyok “2021 yılı hala belirsizliklere dolu. Ancak tüm bu olumsuz koşullara rağmen; otomasyon ve yapay zekadan güç alan kurumlar, büyümesini sürdürecek. Vitel olarak katma değerli distribütör kimliğimizle; 2021 yılında bulut tabanlı yapay zeka destekli ağ teknolojilerinin sunduğu imkanları bünyelerine entegre etmek isteyen işletmelerin, yanında olacağız. Teknoloji partneri konumunda hizmet verdiğimiz kurumları dijital geleceğe hazırlamaya kararlıyız. Ağ altyapısını güçlendiren şirketler, gelecekteki potansiyel sorunlarla daha büyük bir özgüven ile mücadelesini sürdürecek. Esnek ve dinamik bir yapıya kavuşan kurumlar, liderlik koltuğuna oturacak. Pandemi süreci ile beraber dijitalleşen işletmelerin, kuruluşların ve bireylerin krizde neler yapabileceğine hep beraber şahit olduk. Uzaktan ve evden çalışanlar için kesintisiz ve güvenli bağlantı sunan bulut ağları teknolojisinin gündelik yaşamımızdaki olumlu rolü bizi daha da cesaretlendiriyor” dedi. Stratejik iş ortağı Extreme Networks’ün Kurumsal Ağ Yönetimi uygulamasının, ağda bulunan tüm kullanıcı ve cihazlar için eksiksiz bir vizibilite sağladığına, tüm cihaz ve alanlarda tümleşik bir politika yönetimine imkan tanıdığına dikkat çeken Eşiyok “ExtremeCloud IQ’nun, şirketlerin bulutta duran cihazları tarafından her gün üretilen 3PB boyutundaki veriden elde edilen detaylı analizler için makine öğrenimi ve yapay zeka desteği bulunuyor. Çözümün yeni Co-Pilot özelliğinin ise BT yöneticilerinin destek çağrılarını çözmek için ihtiyaç duyduğu içerik toplama miktarını en aza indiren otomasyon kabiliyeti bulunuyor” dedi.

2024 yılına kadar bulut tabanlı ağ teknolojisi pazarı 3 kat büyüyecek

Araştırma Şirketi Omdia’nın raporunu değerlendiren Extreme Networks Ülke Müdürü Hakan Olgunsoy’un verdiği bilgiye göre pandemi koşullarına rağmen, yönetilebilir bulut tabanlı küresel ağ teknolojileri pazarı, 2024 yılına kadar mevcut yapıdan 3 kata kadar daha büyük bir yapıya sahip olacak. Güncel ağ trendleri raporu hakkında katılımcıları aydınlatan Olgunsoy, pandemi döneminde ağ otomasyonunun ve ağ güvenliğinin artan önemine dikkat çekti ve 2021 yılında hibrit ağların yoğun talep göreceğini söyledi. WiFi 6 teknolojilerinin tüm dünyada iş ve özel yaşamı yeniden şekillendireceğini belirten Olgunsoy “Wifi 6 ile ilgili gelişmeler ve uyumlu cihazların sayısındaki artış, daha önce bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz artırılmış gerçeklik gibi özellikler içeren uygulama kullanım şekillerini kablosuz ağ ortamlarında deneyimlememizi sağlayacak ve iş süreçlerimizi daha da hızlandıracak” dedi.

Omdia’nın 2020 yılında yaptığı araştırmaya göre Extreme Networks’ün, bulut tabanlı yönetilen ağ teknolojileri alanında en çok büyüme kaydeden firma olduğunu hatırlatan Olgunsoy “Extreme Networks, küresel pazarda yılda 1 milyar doların üstünde cirosu ile kurumsal ağ teknolojileri pazarına liderlik eden bir firma. 2019 yılında Aerohive Networks’un de bünyemize katılmasıyla; bulut yönetimi, kablolu, kablosuz ağ, SD-WAN ve ağ ile ilgili yazılım çözümleri alanında uçtan uca hizmet portföyüne sahip olduk. Gartner’ın Magic Quadrant listesinde ise Kablolu ve Kablosuz Ağ Erişimi Altyapısı kategorisinde güçlü rakiplerimizi geride bırakarak son üç yıldır “lider” seviyesinde yer alıyoruz. Ürün ve teknolojimize güvenimiz sonsuz. Vitel ile 2020 yılının ortasından itibaren büyük bir sinerji ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dijital dönüşüme liderlik etmek için her iki firma da pandemi döneminde yatırımlarını artırdı. Koşulsuz müşteri memnuniyeti üzerine kurulu yeni hareket planımız hazır” dedi.

Extreme Networks ve Vitel ev sahipliğinde geliştirilen dijital dönüşüm etkinliği, ünlü radyocu Bay J’nin enerji dolu ve neşeli dijital sahne performansının ardından ödüllü yarışma ile son buldu.

www.vitel.com.tr

www.extremenetworks.com

Etiketler: » » »
Share
2209 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?