logo

Vodafone ve Spotify’dan Müzik Konusunda İşbirliği

mh_vodafone_spotify

Vodafone Türkiye, dünyanın önde gelen online müzik platformu Spotify ile iş birliğini, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Spotify Avrupa Genel Müdürü Jonathan Forsterın ev sahipliğinde 23 Şubat 2015 tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Vodafone’un Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonu ile hayata geçirdiği projeler arasında önemli bir yere sahip olan işbirliği, ülkemizde müzik endüstrisinin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Vodafone aboneleri, 30 milyondan fazla şarkıya sahip arşiviyle dünyanın en büyük müzik kütüphanesi olan Spotify’ın Premium üyeliğine kolay, hızlı ve avantajlı fiyatlarla sahip olabilecek ve sevdikleri müziği her an, her yerde yanlarında taşıyabilecekler.

Spotify, sunduğu benzersiz kullanıcı deneyimi ile 58 ülkede, 60 milyon aktif kullanıcıyı aşarak dijital müzik endüstrisinin büyümesine öncülük ediyor. Eylül 2013’te Türkiye pazarına giren ve kullanıcı bazını hızla büyüten Spotify, Vodafone ile olan işbirliği ile birlikte Türkiye’deki hak sahiplerinin çoğu ile anlaşmalarını tamamladığını ve önümüzdeki günlerde Türkçe şarkı katalogunu da hızla tamamlayacağını açıkladı. 30 milyon yerli ve yabancı şarkıdan oluşan dev Spotify arşivini reklamsız dinleme, şarkı indirme, çalma listeleri hazırlama imkanı sunan Premium üyelik Vodafone abonelerine avantajlı fiyatlarla sunulacak.

Gençlere Yönelik Tarife

Spotify iş birliği kapsamındaki avantajlı tekliflerden ilk olarak Vodafone Türkiye’nin genç aboneleri faydalanacak. “Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa” sloganıyla 2011’de hayata geçen Vodafone FreeZone, gençlerin hayatın türlü zorunluluklarına rağmen içlerinden geldiği gibi yaşamaları için birçok avantaj sunuyor. Gençler kafalarına göre müzik dinleyebilsinler diye 9,90 TL değerindeki Spotify Premium üyeliği, Vodafone FreeZone Esnek Tarife içinde avantajlı fiyatlarla sunuluyor. Vodafone FreeZone’lu gençler 500 dakika, 5000 SMS ve 2,5 GB internet bulunan Vodafone Faturasız FreeZone Esnek Tarife’yi, Spotify Premium Üyelik ile birlikte ayda sadece 29,90 TL’ye alabilecekler. Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana özellikle gençlerden büyük ilgi gören Spotify’ın Premium üyeliği Türkiye’de ilk kez ve sadece Vodafone FreeZone tarifelerinin üzerine avantajlı fiyatlarla alınabilecek.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt “Bugün Türkiye’de müziğin dijitalleşmesi amacıyla büyük bir iş birliğini hayata geçiriyoruz. Dünyada pek çok başka endüstride olduğu gibi, müzik endüstrisinin de dijitalleştiğini görüyoruz. Bugün müzik gelirlerinin yüzde 39’luk kısmını dijital formatlar oluşturuyor. Kesintisiz online müzik platformlarının aldığı pay da her geçen gün artıyor. Biz de dünyanın önde gelen online müzik platformu Spotify ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile abonelerimize Spotify Premium üyeliğini tarifelerimize ek tekliflerle sunacağız” dedi.

Öğüt “Bu iş birliği çerçevesinde, sadece abonelerimiz değil Türkiye müzik endüstrisi de ciddi anlamda kazanç elde edecek. Türkiye müzik endüstrisinin dijital dönüşümünü ‘dijital doğanlar’ dediğimiz genç abonelerimiz, Vodafone FreeZone’lulardan başlayarak gerçekleştireceğiz. Gençler sosyal çevreleri ile sürekli bağlantıda kalmak istiyorlar. Gençler, ortalama bir abonemize göre yaklaşık 2 kat daha fazla konuşuyor, 6 kat daha çok mesaj gönderiyor, 4 kat daha fazla mobil internet kullanıyor. Gençlerin ihtiyaçlarını karşılamak için Mayıs 2011’de hayata geçirdiğimiz Vodafone FreeZone markamız ile müziği sahipleniyoruz. Gençler her an her yerde özgürce müzik dinleyebilsinler diye onlara olan katkımızı genişletiyoruz. Spotify Premium’u gençlik tarifemiz Esnek Tarife ile birlikte sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de tüm abonelerimizin kolaylıkla ve avantajlı fiyatlarla Spotify Premium aboneliğine ulaşmasını sağlayacak tekliflerle geleceğiz. Hızla dijitalleşen, kültür ve sanatla dijital platformlarda buluşan Vodafone FreeZone’luları her an her yerden müziğe özgürce erişimi için Spotify ile müzikle buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Spotify Avrupa Genel Müdürü Jonathan Forster “Vodafone gibi bir marka ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Halihazırda 5 ülkede daha ortaklığımızın olduğu Vodafone ile iş birliğimizi Türkiye’ye taşımak bizim için heyecan verici. Bu anlaşma, Spotify’ın ‘müzikle dünyayı birbirine bağlama’ hedefine bizi bir adım daha yaklaştırıyor. Bu hedefi Vodafone ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Vodafone Türkiye’nin 20 milyonu aşkın abonesi ve teknolojik deneyiminin, bizim dünyada öncü gösterilen kesintisiz online müzik servisimizle bir araya gelmesi mükemmel bir uyum. Spotify, benzersiz kullanıcı deneyimine cep telefonunuzdan ulaşmanızı, 30 milyonu aşkın Türk ve yabancı, eski ve yeni şarkı arasından dilediğinizi en iyi kalitede, dilediğiniz zaman dinlemenizi sağlıyor. Vodafone kullanıcılarına yepyeni ve benzersiz bir müzik dinleme deneyimi sunmaktan son derece memnunuz. Spor, seyahat veya arkadaşlarla geçirilen zaman gibi yaşamın her anına karşılık gelen en doğru ve en iyi müziği Vodafone’lularla buluşturacağız” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
2398 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?