logo

VOLT Uygulaması İstanbul Trafiğinin Hafiflemesine Destek Oluyor

mh_volt_gorsel

Türkiye’de 18 milyonu aşan trafiğe kayıtlı toplam motorlu kara taşıtın 3 milyondan fazlasının sadece İstanbul’da olduğu göz önüne alındığında, trafiğe çıkan her yeni araçla birlikte trafik daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Trafikte en çok dikkat çekenlerden biriyse otomobillerin birçoğunda sadece sürücü ya da bir yolcu bulunması. Aynı yöne gitmek isteyen sürücülerle yolcuları buluşturan yolculuk paylaşımı uygulaması Volt, hem yolcuların kolay bir şekilde seyahat etmesini sağlıyor hem de trafiğin hafifletilmesine destek oluyor.

İstanbul trafiğine çözüm getirmek için hayata geçirilen Volt’u kullanmak da oldukça pratik ve kolay. Google Play ve App Store uygulama mağazalarından ya da thevoltapp.com üzerinden indirme linkini kullanarak ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz Volt’a Facebook profilinizle kayıt olabilirsiniz. Facebook girişi sayesinde, seyahat edeceğiniz yolcu ve sürücülerle ortak arkadaşınız olup olmadığını da görebiliyorsunuz. Güvenliği sağlamak için, bütün üyelerin telefon ve Facebook hesapları doğrulanmasının yanı sıra, Volt topluluklara çok önem veriyor. Topluluklar sayesinde aynı sitede, aynı işte, aynı okulda olduğunuz kişilerle de seyahat edebiliyorsunuz. Volt üyelerinin topluluklara katılmak için mail adres veya kimliklerini doğrulatmaları gerekiyor; böylece güvendiğiniz ve tanışmak istediğiniz insanlarla yolculuğunuzu paylaşabiliyorsunuz.

İster yolcu ister sürücü olun Volt ile güvenle ve kolay bir şekilde seyahat edin

Yolcu olarak Volt’u kullanarak sizinle aynı yöne giden sürücülerle buluşabilir ve araba konforunda yolculuk yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece Volt’a gidecek yönünüzü belirleyip yolculuk aramanız. Şu an bir yolculuk bulamıyorsanız yolculuk talebi yaratabilirsiniz ve böylece Volt sizin için bir yolculuk bulmaya çalışır. Yolculuk talebi yaratmak ise çok kolay; sadece başlangıç ve bitiş noktasını ve saatini belirlemeniz yeterli.

Sürücü olarak ise hangi yöne gideceğinizi ve saatini belirterek yolculuk yaratabilirsiniz; Volt sizinle aynı yöne giden yolcu bulduğunda size haber veriyor. Üstelik Volt’un önerdiği kişileri onaylamak ve yolculuk paylaşmak sizin elinizde. Yolculuk başladıktan sonra Volt, yolcuya yolculuk maliyetini bölüşerek sürücüye teşekkür etmesini öneriyor ve bir tutar öneriyor. Yolcunun ödemesi direkt sizin belirlediğiniz hesaba yatırılıyor.

Hem yolcu hem sürücü olarak Volt’taki profilinizi doldurarak ve topluluklara katılarak yolculuk bulma şansınızı da artırabilirsiniz. Volt ayrıca kullandıkça alışkanlıklarınızı öğreniyor ve daha kullanışlı hale geliyor. Akıllı önerilerle Volt sizin için her zaman çalışıyor ve yolculuk buluyor.

“Kendi arabamı satarak yolculuk paylaşım fikrini denemeye başladım, böylece Volt doğdu”

Volt’un CEO’su Ali Halabi “2012 yılında taşındığım İstanbul’da ister yolcu ister sürücü olun trafiğin büyük bir problem olduğunu fark etmemle birlikte bu konuda bir alternatifler düşünmeye başladım. İşe giderken her gün trafikte iki saat geçiriyor; 800 TL benzin masrafı ödüyordum. Bu dönemde trafikteki boş koltuklar gözüme batmaya başladı ve toplu taşımayla gittiğimde de yolculuğum bir saat yerine üç saat sürdüğü için bunun başka çaresini bulmayı hedefledim. Kendi arabamı sattım ve yolculuk paylaşım fikrini küçük çapta bizzat denemeye başladım. Komşularımın rahatlıkla bana güvendiğini fark ettim ve böylece Volt fikri doğmaya başladı” dedi.

İstanbul’daki ulaşımı kolaylaştırmak ve şehrin trafiğine çözüm getirmek misyonuyla hareket eden Volt, 2015 yılsonuna kadar 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Etiketler: » » » »
Share
2329 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?