logo

walkonturkey.com Yayın Hayatına Başladı

Müzeler, tarihi yapılar, antik kalıntılar, doğa mirasları, konaklama yerleri, restoranlar… Bir gezi planlarken hangi bilgilere ihtiyacınız varsa, hepsi www.walkonturkey.com’da.

www.walkonturkey.com projesi, Bilgisayar Programcısı Feridun Bingör ve Sosyolog Banu Bingör’ün bir hayaliyle ortaya çıktı. Hayalleri Paleotik çağdan itibaren Anadolu ve Trakya’ya miras kalan tüm maddi ve kültürel yapıların bilgisinin tek bir dijital platfomda ve 7 dilde yayınlanmasıydı. Türkiye’de kayıtlı 118 bin taşınmaz kültür varlığı olduğu düşünülünce, hayal gerçekten büyük.

2000’den fazla yapı kaydına ulaşan proje, Türkiye’nin 152 antik kentini ve 314 müzesini haritalandırarak dikkat çekmeye başladı.

Proje ekibi, yerli ve yabancı turistlerin gezilerde ihtiyaç duydukları konaklama, yeme içme mekanları ve çeşitli hizmetleri sağlayan tesisleri de bu dijital envantere kaydetmeyi planlıyor. Çünkü turizmin ve kültürün ön saflardaki elçileri olan turizm sektörü işletmeleri olmadan, bir dijital turizm rehberinin eksik kalacağına inanıyorlar.

Şimdilik yalnızca Türkçe yayın yapan web sitesini benzerlerinden ayıran özellikleri var. Tüm tarihi yapılar hızlı haritalar üzerinde listeleniyor. Yapılara ilişkin kısa bilgi yazıları yanında, o yapının çevresinde görülecek başka nereler olduğunu, o yapıya yakın konaklama, yeme içme mekanlarını da yine harita üzerinde sunuyor. Ayrıca belirli bir rotaya göre harita tabanlı yapı listeleme ve anlık koordinatınıza göre yapı listeleme araçları www.walkonturkey.com’u yerli yabancı örneklerinden ayırıyor.

Gönderdikleri fotoğraflarla Bingör çiftinin hayaline ortak olan kültür – turizm gönüllülerinin katkılarıyla büyüyen ve her gün güncellenen www.walkonturkey.com, Türkiye’de seyahat ederken ihtiyacınız olan bilgiye ulaşmada en büyük yardımcınız olacak.

Gezilerinizi planlamadan önce www.walkonturkey.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.

Etiketler: » »
Share
1222 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?