logo

WatchGuard Technologies, Panda Security’nin Satın Alımını Gerçekleştirdi

WatchGuard Technologies CEO’su Prakash Panjwani

WatchGuard Technologies, Panda Security’nin satın alımının gerçekleştiğini açıkladı. WatchGuard, Mart 2020’de Panda’yı satın almak için kesin bir anlaşma imzalandığını duyurmuştu. Panda’nın tamamen WatchGuard’a ait bir yan kuruluş olması ile birlikte şirket, mevcut ve gelecekteki müşterilerin ve ortaklarının ağ güvenliğinden uç noktaya kadar temel güvenlik hizmetlerini tek bir çatı altında elde etmesini sağlayacaktır.

WatchGuard Technologies CEO’su Prakash Panjwani “Müşterilerimizden orta ölçekli şirketlerin ve diğer iş ortaklarımızın benzersiz ihtiyaçları ve gereksinimleri için oluşturulmuş kurumsal düzeyde bir güvenliğe erişmeleri gerekiyor. WatchGuard, güvenlik dağıtımının her yönünü basitleştiren ve orta ölçekli şirketler için fiili güvenlik çözümü olarak konumumuzu pekiştiren bu güvenlik hizmetlerini MSP odaklı bir güvenlik platformu üzerinden sunmaya odaklanmıştır. Panda Security’nin satın alınması ve portföyünün WatchGuard Cloud’a daha sonra entegrasyonu, şirket için önemli bir kilometre taşını temsil ediyorken, müşterilerimiz ve ortaklarımız için güvenlik karmaşıklığı, hızla değişen ağ topolojileri, satın alma modelleri ve daha fazlası ile ilgili genel zorlukları ele alarak hem şimdi hem de uzun vadeli faydalar sağlayacak” dedi.

Satın alma ile birlikte şirketin odak noktası, her iki şirketten ortaklara ve müşterilere yeni genişletilmiş güvenlik çözümleri portföyüne erişim sağlamaktır. İş ortakları ve müşteriler portföylere entegre edildikten sonra modern yapay zeka yetenekleri, davranış profili oluşturma teknikleri ve en son güvenlik olay korelasyonu tarafından desteklenen gelişmiş tehdit algılama ve yanıt işlevselliğinin yanı sıra ağ ve uç nokta güvenliği arasında merkezi bir yönetim gibi ek operasyonel avantajlardan da yararlanacaklar.

Panda Security Early Access Program

WatchGuard satıcıları, hem uç nokta koruma platformu (EPP) hem de uç nokta algılama ve yanıt (EDR) özelliklerini içeren Panda Adaptive Defense 360’a ve 1 Haziran 2020’de başlatılan Panda Security Early Access Program aracılığıyla Advanced Reporting Tool ürünlerine anında erişebilecek. Bu yeni programın heyecan verici yeni ürünleri, deneme ve dahili dağıtım için hızlı bir şekilde WatchGuard ortaklarına sunulurken, son kullanıcılara da yeniden satışı yapacak.

Panjwani “Panda çalışanlarının ve teknolojisinin WatchGuard’ın kültürü ve hedefleri için mükemmel olduğuna inanıyoruz. Büyük bir kazanımın son aşamalarında birlikte çalışmak ve küresel bir salgın sırasında entegrasyon çabalarını başlatmak benzersiz bir deneyim oldu. Evden çalışırken fiziksel olarak ayrılmamıza rağmen, paylaşılan deneyim bizi daha hızlı bir araya getirdi ve WatchGuard ile Panda’nın güçlü bir kombinasyon olacağını doğruladı” dedi.

Panda Security CEO’su Juan Santamaria Uriarte “WatchGuard’ın yönetim kuruluna katılmaktan ve sektörün ağdan uç noktaya kadar en iyi güvenlik çözümünü sağlayan entegre bir şirketin kurulmasına yardımcı olmak için günlük operasyonlar hakkında tavsiyelerde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Şirket olarak Panda, 30 yıl boyunca müşterilerine ve birbirimize karşı güçlü bir tutku, özveri ve mükemmellik taahhüdü kültürünü geliştirdi. WatchGuard’ın kültürü ve odağı, bizi yansıtıyor ve WatchGuard ekibinin üyeleri olarak yeni bir bölüme başlarken, birlikte başaracağımız her şeyden heyecan duyuyorum” dedi.

Satın alma işleminin bir parçası olarak, Investing Wely Wisely (IPW), Vector Capital ve Francisco Partners’a WatchGuard Technologies’de hissedar olarak katılacak. Juan Santamaria Uriarte, WatchGuard yönetim kuruluna katılacak. WatchGuard, Paul Hastings LLP ve Cuatrecasas, Gonçalves Pereira LLP tarafından temsil edildi. Ayrıca, bu işlemde Panda Security’ye Jefferies International tek finansal danışman ve Uría Menéndez de hukuk danışmanı olarak görev yaptı.

Etiketler: » » »
Share
2891 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?