logo

Xiaomi Redmi 5 Nasıl Bir Telefon?


Xiaomi Redmi 5 ile ilgili yaptığımız inceleme sonunda, orta seviyede bir telefon almayı düşünenler için rahatlıkla alınabilecek ve fiyat performans oranı oldukça başarılı bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.

Pil Performansı Dikkat Çekici

En çok dikkatimizi çeken özelliği pil performansının oldukça yüksek oluşu oldu. Yoğun kullanımda bile gün sonunda şarjınız rahatlıkla size yetiyor. Hatta kullanım yoğunluğuna göre ertesi güne bile şarjınız kalabilir. 

Ön kamerada led flaş bulunması da artı bir özellik. Ses kalitesi genel olarak size yetecek düzeyde. Ses konusunda abartılı bir beklentiye girmezseniz bir sorun yaşamazsınız.

Cihazın üzerindeki parmak izi sensörü sorunsuz ve hızlı çalışıyor. Telefonda bir FM radyo olması telefona gerçekten bir katma değer eklemiş. Bir çok telefonda olmayan çok şık bir özellik diyebiliriz.

5.7″ ekran genişliği

Xiaomi Redmi 5 32 GB sistem hafızası, 5.7″ ekran genişliğine sahip tasarımı ile şık bir telefon. 12 MP arka kamera ile ortalama kalitede fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Gece çekimlerinde diyafram açıklığı F2,2 olduğundan profesyonel gece fotoğrafları beklentiniz yoksa işinizi görecektir. Kamerada otomatik ve hızlı odaklama, panorama, HDR, yüz algılama, elle odaklama, coğrafi konum etiketleme, seri çekim modu, zamanlayıcı gibi özellikler bulunuyor ve led flaşı var. 5 MP ön kamerasın çözünürlüğü biraz düşük olsa da çekim sonuçları kabul edilebilir düzeyde.    

Telefonun 8 çekirdekli Qualcomm SDM450 Snapdragon işlemcisi uygulamaların çok rahat çalışabilmesine olanak sağlıyor. Çıkarılabilir bir Li-Pro 3300 mAH bataryaya sahip telefon üzerinde FM radyo, Bluetooth ve parmak izi okuyucu özellikleri bulunuyor. Redmi 5, 32 GB depolama alanına ve 3 GB belleğe sahip.

Çift Hat Özelliği

Telefonun çift hat özelliği de telefonu artı bir değer katıyor. 2. SIM hafıza yuvasında bulunuyor. Telefonda nano SIM kartı kullanılıyor. 

5.7″ Ekranı, 720 X 1440 piksel ekran çözünürlüğü, 18:9 görüntü oranı ve 282 ppi piksel yoğunluğu özellikleriyle telefon iyi bir görüntü performansı sergiliyor. 

Telefon ekranı Gorilla Glass 4 ile korunduğundan kolay kolay çizilmiyor ve darbelere dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Telefonun arka kamerası 12 MP ve LED flaşı bulunuyor. Fotoğraf çekimleri genel beklentiyi fazlasıyla karşılıyor. 5 MP çözünürlükteki ön kamerası ise selfie konusunda çok başarılı bir performans sunuyor.

Android 7.1.2 (Nougat) İşletim Sitemi Kullanıyor

Xiaomi Redmi 5, Android 7.1.2 (Nougat) işletim sistemini kullanıyor. Telefonda opsiyonel olarak çift sim kart yuvası desteği bulunuyor.

Telefonda ayrıca kızılötesi kablosuz bağlantı özelliği de bulunuyor. Ttelefonun sesini açık konumda tutamadığınız durumlarda yanıp sönerek mesaj ve arama bildirimlerini haber veren bildirim ışığı özelliği dikkat çekici.

KUTU İÇERİĞİ

Telefonun mikrofonu telefon görüşmelerinde gürültüyü engelleyerek karşı tarafa gürültüden arınmış haldeki sesinizi göndermede oldukça başarılı.

Telefon üzerinde ivme ölçer, yakınlık sensörü, jiroskop ve pusula gibi ek özellikler bulunuyor. Telefonun Bluetooth özelliği varken NFC özelliği bulunmuyor. 

Telefonu kutusu içinde gelen 5V/2A hızlı pil şarj adaptörü ile telefonu kısa sürede şarj edebiliyorsunuz.

Type-C Bağlantısı Bulunmuyor

Telefonda Type-C bağlantısı maalesef yok. Kulaklık içinse 3.5 mm jack kullanan kulaklık çıkışı mevcut. Kutu içinde kulaklık bulunmuyor. Ayrıca telefon sağlam yapısına karşın suya ve toza karşı da ekstra bir dayanıklılık özelliğine sahip değil. Yani sudan ve tozdan uzak tutmanız gerekiyor.

Özetle bu fiyata ve bu özelliklerle düşünmeden alınabilecek bir telefon. 

Ürün şu an itibariyle Tekonosa’da 1599TL’den satılıyor.
 

Etiketler: »
Share
1751 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?