logo

Yancep, Kullanıcılarla Buluştu

Yancep, kullanıcılarla buluştu. Uygulama, küçük tutarlar ile yatırım yapmak isteyen bireylere, kişiselleştirilmiş portföyler sunarak finansal yatırımı herkes için “ulaşılabilir” hale getiriyor.

Yancep sayesinde küçük birikim sahipleri de herhangi bir finansal bilgiye ihtiyaç duymadan profesyoneller tarafından yönetilen portföylere kolayca ve güvenle yatırım yapabiliyor. Gedik Yatırım, hiBoost ve Appcent’ten toplam 350 bin dolarlık yatırım alan Yancep, yakın zamanda yeni bir yatırım turuna daha çıkmaya hazırlanıyor.

“Yancep’te 1 TL birikimi bile yatırıma dönüştürmek mümkün”

Birikim ve yatırım uygulaması Yancep’teki fon sepetleri, farklı risk seviyelerindeki varlıklara ve temalara yatırım yapan fonlardan oluşuyor. Fon sepetlerinin içerikleri ise değişen piyasa koşullarına ve beklentilere göre uzmanlar tarafından aktif olarak güncelleniyor.

Yatırım fonları pazarını daha hızlı büyütme ve pazarın tabana yayılmasına katkı sağlama vizyonuyla yola çıktıklarını ifade eden Yancep Kurucu Ortağı Hilmi Kaya “Her geçen gün artan global enflasyon nedeniyle birikim yapmanın giderek zorlaştığı bir finansal ortamdayız. Yancep olarak küçük birikimlerini düzenli olarak yatırıma dönüştüren yatırımcıların uzun vadede finansal özgürlüklerini kazanmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Yancep’te 1 TL birikimi bile yatırıma dönüştürmek mümkün” dedi. Yatırım fonları pazarındaki büyümenin özellikle pandemi ile birlikte hız kazandığını belirten Kaya “Ülkemizde 3 milyonun üzerinde yatırımcı, yatırım fonlarını tercih ediyor. Bu yatırımcıların oluşturduğu portföy büyüklüğü 400 milyar TL’yi aşmış durumda. Yancep, Türkiye’de yatırım fonları pazarında son kullanıcıya ulaşan ilk fintek girişimi olarak öne çıkıyor” dedi.

“Türkiye’nin ilk tematik yatırım platformuyuz”

Yancep’te risk seviyelerine ve temalara göre hazırlanmış beş farklı fon sepeti bulunduğunu ifade eden Yancep Kurucu Ortağı Ege Ertez “Yatırımcılar farklı risk seviyelerindeki Temkinli Fon Sepeti, Dengeli Fon Sepeti ve Büyüme Fon Sepeti arasından kendilerine en uygun seçeneği tercih edebiliyor. Yükselen Trendler Fon Sepeti ile yatırımcılar, orta ve uzun vadede dünyayı şekillendirecek elektrikli araçlar, yarı iletkenler, fintek, blok zinciri gibi temalara yatırım yapabiliyor. Aynı zamanda Sürdürülebilir Dünya Fon Sepeti ile yatırımcılar yeşil enerji, tarım, sürdürülebilirlik gibi temalara yaptıkları yatırımlarla birikimlerini yatırıma dönüştürürken dünyanın daha sürdürülebilir bir yer olmasına katkıda bulunabiliyor” dedi. “Yancep’te yatırım hesabı açma sürecinin ve tüm fon alım-satım işlemlerinin sermaye piyasalarında 30 yılı aşkın tecrübesiyle hizmet veren Gedik Yatırım tarafından gerçekleştirildiğini” vurgulayan Ertez, kullanıcıların tüm bankalardan Yancep hesaplarına para gönderebileceklerinin altını çizdi. Bir diğer hedeflerinin de dünyada yatırımcıların ilgisinin her geçen gün arttığı tematik yatırım alışkanlığını Türkiye’de yaygınlaştırmak olduğunu belirten Ertez “Türkiye’nin ilk tematik yatırım platformu olan Yancep’e ilerleyen dönemlerde yeni tematik fon sepetlerini de ekleyerek yatırımcılara birikimlerini değerlendirebilecekleri yeni yatırım alternatifleri sunacağız” dedi.

Yancep, Gedik Yatırım’dan tam destek aldı

Yeni nesil teknolojiler ve dijitalleşme alanında faaliyet gösteren girişimlere yönelik yatırımlarıyla dikkat çeken Gedik Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, finansal okuryazarlığın artmasını sağlayacak her türlü teknolojik girişimi takip ettiklerini belirtti. Yancep uygulamasının sermaye piyasalarına yeni bir soluk getireceğini belirten Topaç “Gedik Yatırım olarak yatırım ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz. Bunun en yeni örneği de Yancep. Yancep de bizim yaklaşımımıza paralel olarak birikim ve yatırım yapmayı kolaylaştıran ve yatırım sürecini demokratikleştiren bir fintek girişimi. Herhangi bir tutar alt sınırı olmadan birikim ve yatırım yapabilmeyi mümkün kılarak yatırım alışkanlığını daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyor” dedi.

Yancep Akademi projesi de hayata geçecek

Dünyanın önde gelen finansal hizmetler şirketlerinden biri olan Visa’nın düzenlediği Visa Innovation Program’ına seçilen 5 startup’tan biri olan Yancep, ayrıca Endeavor Türkiye ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen Boost The Future girişim hızlandırma programından mezun oldu. Yancep aynı zamanda Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda düzenlenen Arya Women Girişimcilik Akademisi’ni de başarı ile tamamladı.

Daha önce imeceLAB’ın yürütücülüğünü, Akbank LAB’ın ana partnerliğini yaptığı Gelecek için Sürdürülebilir Finans Programı’nda birincilik kazanan Yancep ekibi, son olarak helo! ve Startup Network tarafından düzenlenen Unicorn Pitches Turkey yarışmasını birinci sırada tamamladı ve uluslararası Unicorn Battle’da ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

Finansal okuryazarlık seviyesinin artmasını hedefleyen Yancep, ilerleyen dönemlerde Yancep Akademi projesi ile üniversite ve vakıflarla iş birliği yaparak gençlerin erken yaşta finansal okuryazarlık bilgisini kazanmasını da amaçlıyor.

www.yancep.com

Etiketler: » » » »
Share
279 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?