logo

Yapı Kredi’de ATM’ye Dokunmadan Para Çekme Dönemi

Yapı Kredi, yenilenen mobil şubesinde QR kod ile ATM’ye dokunmadan hızlı para çekme işlemini hayata geçirdi. Bu yeni uygulamaya göre Yapı Kredi Mobil’e giriş yapıldıktan sonra çekilecek tutar belirleniyor. Mobil şube üzerinden ATM’lerde bulunan QR kodun okutulmasıyla para çekimi gerçekleştiriliyor. Yapı Kredi, dijital ve fiziksel kanalları birbirine bağlayarak bankacılığın sınırlarını genişletmeye devam ediyor.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi’nin tarihten gelen bu öncü rolü dijitalde de sürdürdüklerini belirtirken “Modern tasarımı ve kullanıcı dostu uygulamalarıyla tamamen yenilediğimiz mobil şubemiz devrim niteliğinde teknolojik uygulamaları kullanıcılarımızla buluşturuyor. Bu özellikler geleceğin bankacılık dünyasının ilk örneklerini temsil ederken müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırıyor, bambaşka bir bankacılık anlayışını deneyimlemelerine olanak tanıyor. Mobil şubemiz içerisindeki yeniliklerimizden QR kod ile para çekimi işlemi için müşterilerimizin öncelikle Yapı Kredi Mobil’e giriş yapmaları gerekiyor. ‘Para Çek’ talimatının verilmesiyle çekilmek istenilen tutar sisteme giriliyor. Bu işlem sonrası mobil şube ekranında açılan kameranın, Yapı Kredi ATM’leri üzerinde bulunan QR kodu okumasıyla para çekim işlemi gerçekleştiriliyor. İşlem sırasında kullanıcılar hiç bir şekilde ATM’lere dokunmuyor, işlemden yararlanabilmek için bir banka kartına ihtiyaç duyulmuyor. Müşterilerimizin nakit ihtiyaçlarını çok hızlı ve kolay bir şekilde karşılamalarını amaçladığımız bu teknolojiyi kusursuzlaştırmak adına uzun süre çalıştık. Türkiye’nin dijital bankası olarak, bundan sonra da bankacılığın olanaklarını genişletmeye ve müşterilerimize değer katacak uygulamalarımızı geliştirmeye devam edeceğizdedi.

Yenilenen Yapı Kredi Mobil’de ayrıca şifre kullanmadan “göz tarama teknolojisi” ile mobil şubeye giriş sağlayan Göz-ID özelliği, Çağrı Merkezi’ne başka bir kimlik doğrulama bilgisi gerekmeden direkt olarak bağlanma ve Google Search Appliance altyapısının entegrasyonu gibi ilklerle de fark yaratıyor.

Etiketler: » » » »
Share
4314 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?