logo

YASED Deep Tech Enhancer Projesi Tamamlandı

Türkiye’nin yükselen startup ekosistemini desteklemek, deep tech girişimler ve potansiyel son kullanıcılar arasında teknoloji transferine olanak sağlamak, yenilikçi ve çevik çözümler ile yeşil ve dijital dönüşümü desteklemek amacıyla YASED’in başlattığı Deep Tech Enhancer Projesi, 25 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Kolektif House Levent’te gerçekleşen Demo Day etkinliği ile tamamlandı. ABD Başkonsolos Yardımcısı Fleur Cowan’ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda proje boyunca yapılan faaliyetler değerlendirildi.

Üyeler ve startuplar arasında kurulan 180’i aşkın olası eşleştirmenin arasından gerçekleşen 43 görüşmenin 9’u somut projeye dönüştü ve Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir illerindeki ekosistem partnerleri ile iş birlikleri sağlandı.

Eylül 2021’de başlayan proje kapsamında bugüne kadar çeşitli eğitim programları, bilgilendirici ve iyi örneklerin sunulduğu webinar programları, eşleştirme toplantıları ve fiziki networking buluşmaları gerçekleştirildi. ABD Büyükelçiliği Hibe Programı tarafından desteklenen proje için ABD Başkonsolos Yardımcısı Fleur Cowan “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın en önemli önceliklerinden biri, her biri müşterek ekonomik refah düzeyini arttıran teknoloji, inovasyon ve girişimciliği desteklemektir. Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri, bu hedefe katkıda bulunan Deep Tech Enhancer Projesine maddi destek sağlamaktan gurur duymaktadır. Bugün aramızda olan girişimcilerin ilginç ve ilham veren çalışmalarına bakınca açıkça görülmektedir ki, inovasyon, deneyleme ve yaratıcılığa desteğimiz bu kritik ve yükselen teknolojilere ilgimizle birleştiğinde birlikte daha güçlüyüz” dedi.

Projenin sona ermesi ile ilgili yaptığı açıklamada YASED Genel Sekreteri Serkan Valandova “YASED’in ve üyelerinin ülkemizin girişimcilik ekosistemi ile olan bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan Deep Tech Enhancer Projemizin öngörülen tüm hedeflerini gerçekleştirerek neticelenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Projemizin başarısının arkasında yatan iki temel varsayımımız; büyük bir potansiyeli olan ve son yıllardaki başarı hikayeleri ile bizleri gururlandıran ve cesaretlendiren start-uplarımızın, küresel ölçekte iş ve ürün üreten bir seviyeye çıkmasında YASED üyeleri ile gerçekleştirilecek iş birliklerinin çok büyük avantajlar sağlayacağı ve üye firmalarımızın Deep-Tech alanındaki ihtiyaçlarının ülkemiz start-upları ile en hızlı ve verimli bir şekilde karşılanacağıydı. Her iki varsayımda da ne kadar haklı olduğumuzu Projemiz süresince gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda bir defa daha gördük. Projemiz kapsamında hedef ve ihtiyaç odaklı firma/start-up eşleştirmeleri gerçekleştirmekten daha da önemlisi bu tür iş birliklerini sürekli kılacak sürdürülebilir bir sistem ve network inşa etmekten de çok memnunuz. Projemizi destekleyen ABD Büyükelçiliğine, çözüm ortağımız Viveka’ya, tüm YASED üyesi firmalarımıza, değerli start-uplarımıza ve proje süresince yapısal iş birlikleri kurduğumuz ülkemizin önde gelen teknokentleri, hızlandırıcıları ve girişimcilik ekosisteminin tüm değerli paydaşlarına teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönemde de iş birliklerinin sayısını artıracak ve daha fazla start-upımızı küresel rekabet seviyesine çıkaracak faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

YASED Teknoloji ve İnovasyon Çalışma Grubu Başkanı Şirin Aktaş “Deep Tech Enhancer Projesinin hayata geçirilmesine vesile olan ABD Başkonsolosluğu’na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün katılımcı startuplarımızdan çözümlerine yönelik çok değerli sunumlar da dinleyeceğiz. Bu proje kapsamında, CIO olarak görev yapmakta olduğum Edenred bünyesinde de ihtiyacımıza yönelik çözümleri olan birkaç startup ile görüşme imkânım da oldu. Uygun olanlarla önümüzdeki dönem iş birliklerinde bulunmayı arzu ediyoruz. Aynı zamanda mentör olarak da programa katılan startuplara destek olmaktan çok büyük mutluluk duydum” dedi.

Döngüsel Ekonomi, Yeşil Dönüşüm ve Karbonsuzlaşma Yatırımları ve Girişim Sermayesi Fonları ile Yatırım Yolları temalı panellerin gerçekleştirildiği Demo Day etkinliğinde bugüne kadar gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Proje hızlandırıcısı Viveka işbirliğinde düzenlenen “Corporate-Startup Synergize (CS-S)” programının çıktıları sunuldu.

Programda üyeler, start-uplar ve ekosistem partnerleri arasında networking imkânı sağlanırken, programa katılan start-uplar tarafından YASED üyelerine ve yatırımcılara yönelik tanıtım sunumları gerçekleştirildi. Demo Day etkinliği ile proje dönemi tamamlanan Deep Tech Enhancer Projesi sonrası da YASED tarafından girişim ekosistemini destekleyecek birçok faaliyete 2023 yılında devam edilecek.

Etiketler: » »
Share
319 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?