logo

Yeni Ücretsiz Oyun Motoru: Lumberyard

mh_amazon_lumberyard_oyun

Amazon Lumberyard geliştiricilerin yeni dünyalar inşa etmesi, gerçekçi karakterler üretmesi ve nefes kesen gerçek zamanlı efektler yaratmasına yardımcı oluyor. Amazon Lumberyard’ın görsel komut yazım aracı ile teknisyen olmayan oyun geliştiriciler dahi sürükle-bırak grafik kullanıcı ara yüzü üzerinden dakikalar içinde bir oyuna buluta bağlı özellikler ekleyebiliyor (topluluk haber akışı, günlük hediyeler veya sunucu tarafında çatışma çözümü gibi).

AWS aynı zamanda oturum tabanlı çoklu oyunculu oyunları konuşlandırmaya, çalıştırmaya ve ölçeklendirmeye yönelik yeni bir hizmet olan Amazon GameLift’i de duyurdu. Amazon GameLift ile Amazon Lumberyard geliştiricileri, oyunculardan gelen talebi karşılamak üzere yüksek performanslı oyun sunucularının ölçeğini hızlıca yükseltip düşürebiliyorlar.

Ücretsiz olarak temin edilebilen Amazon Lumberyard’ın beta sürümü PC ve konsol oyunu geliştiricilerinin kullanımına sunulurken, bunu yakında mobil ve sanal gerçeklik (VR) platformları da izleyecek. Amazon GameLift için küçük bir oyuncu başına ücret alınırken, geliştiriciler hem Amazon GameLift hem de Amazon Lumberyard için kullanılan AWS hizmetlerinin standart AWS ücretlerini de ödüyorlar.

Oyun projelerine Amazon Lumberyard ile başlayan geliştiriciler, zamanlarının daha büyük bir kısmını farklılaştırılmış oyun deneyimleri yaratmaya ve hayran toplulukları oluşturmaya ayırabilecek. Oyun motoru bileşenleri oluşturulması ve sunucu altyapısının yönetilmesi gibi asıl ağır işlere ise daha az zaman harcayacaklar. Amazon GameLift ile de, geliştiriciler ilk günden itibaren canlı, çok oyunculu oyunlarının milyonlarca oyuncuyu desteklemek üzere ölçeklenirken oyun severlerin beklediği yüksek performansı da koruyabileceklerinden emin olabilecekler.

Amazon Games Başkan Yardımcısı Mike FrazziniDünyanın en popüler oyunlarının birçoğu, AWS’in teknoloji altyapı platformu üzerinden çalışıyor. Oyun geliştiriciler ile görüştüğümüzde, bizden önde gelen ticari motorların gücü ve yeteneklerine sahip ama çok daha ucuz ve oyun sever topluluğu için arka uç ve Twitch için AWS ile son derece entegre bir oyun motoru istediler. Bugün hayata geçirdiğimiz Amazon Lumberyard ve Amazon GameLift ile de oyun geliştiricilere bunu sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruzdedi.

Amazon Lumberyard ile oyun geliştiriciler

– Son derece yüksek kaliteli oyunlar yaratabilirler

– Dakikalar içinde canlı, çevrimiçi özellikler inşa edebilirler

– Twitch üzerinde hayranlarına ulaşıp onlar ile temasa geçebilirler

aws.amazon.com/lumberyard

Etiketler: » » »
Share
2704 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?