logo

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Dönem Başkanlığı’na Murat Özyeğin Geldi

Soldan sağa: YKKD Kurucu Başkanı Hande Yaşargil, YKKD Danışma Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, YKKD Danışma Kurulu İkinci ve Üçüncü Dönem Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve YKKD Danışma Kurulu Birinci Dönem Başkanı Muzaffer Akpınar

Türkiye’de daha fazla kadının yönetim kurullarında yer almasını sağlamak hedefiyle kurulan Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), mentorluk programının 4. Dönemi başladı. Lansman toplantısı, Danışma Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ve YKKD Başkanı Hande Yaşargil ev sahipliğinde ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşti. Geçtiğimiz dönemin Danışma Kurulu Başkanı olarak görev alan Suzan Sabancı Dinçer bu yıl görevini Murat Özyeğin’e devretti.

YKKD Yönetim Kurulunun 4. Dönemi, Danışma Kurulu Başkanlığının devri ve mentor-menti eşleşmelerinin açıklanması ile resmi olarak başladı.

Her dönem artan menti-mentor sayısıyla, bu dönem 60 menti, 18 ay boyunca kendilerini yönetim kurullarında göreve hazırlayacak, iş dünyasının birbirinden yetenekli ve deneyimli patronları ve üst düzey yöneticileri olan mentorlarıyla eşleşti.

YKKD 3. Dönem Danışma Kurulu Başkanı olarak görev alan Suzan Sabancı Dinçer, Dönem Başkanlığı’nı Murat Özyeğin’e devretti. YKKD’nin 2011’den bu yana gelenekselleşmiş olan başkanlık devir teslim töreninde, en önemli kararların imzasında daha çok kadını görme amacını sembolize eden kırmızı dolmakalem, Suzan Sabancı Dinçer tarafından Murat Özyeğin’e teslim edildi.

Suzan Sabancı Dinçer “Geçtiğimiz dokuz yıl içinde mentorluk programımız beklediğimizden de başarılı oldu, tüm Türkiye’ye yayıldı. Avrupa Birliği Yerel STK’lar hibe fonundan aldığımız kaynak, derneğimizin kapasitesini ve etki alanını genişletti. Hem Türkiye içinde hem de AB nezdinde derneğimizin itibarını yükselten bir dönüm noktası oldu. Dernek olarak bilinirliğimiz, etki alanımız ve en önemlisi cesaretimiz çok büyük ölçüde arttı. Bugün burada bulunarak bizi yalnız bırakmayan, yoğun ajandalarına rağmen mentorluk yapan tüm iş insanlarına teşekkür ederim” dedi.

YKKD için bireysel olarak yıllardır mentorluk görevini üstlenen Murat Özyeğin “Fiba Group olarak kurumsal destekçi, bireysel olarak yıllardır mentorlük yaparak katkı sağladığım Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği’nde bugün, onur duyduğum bir görevi devralmanın heyecanını yaşıyorum. Türk şirketlerinin sosyal ve finansal performanslarının artmasına katkıda bulunmak, Türkiye ekonomisini ve toplumunu daha güçlü bir geleceğe hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğu. İyi yönetişim ilkelerin uygulandığı ve kadınların yer aldığı kurulların daha başarılı olduğu birçok araştırma ile saptandı. Bu nedenle bu girişimleri desteklemek hepimizin faydasına olacaktır. Her zaman söylediğim gibi, Yönetim Kurulu’nda Kadın meselesi bir kadın meselesi değil. Ekonomik bir mesele, toplumsal bir mesele ve insani bir mesele” dedi.

YKKD Kurucu Başkanı Hande Yaşargil “8 yılda değişimin önünde teknik bir sorun olarak duran eğitimli, donanımlı ve hevesli YK adayı eksikliğini kapattık. Şimdi tek eksiğimiz talep, tek ihtiyacımız bunu değiştirmeye karar vermiş erk!’ derken, kurucu eş başkanı Burçak Güven “Kadınların karar mekanizmalarında yer alabilmesinin önündeki en büyük engel, tahmin ve fark ettiğimizden daha derin ve bilinçaltlarımıza yerleşmiş önyargılarımız. Yönetim kurullarına çeşitlilik getirebilmemiz için önce kendimizdeki bu önyargılarla savaşarak işimizin, ülkemizin, dünyanın ihtiyacı olan akılcı yapıya kavuşabilmek için tüm iş liderleri olarak derhal harekete geçmeliyiz” dedi.

www.yonetimkurulundakadin.org

www.womenonboardtr.org

Etiketler: » » »
Share
5208 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?