logo

Yüksek Çözünürlüklü Yerli Kamera

mh_ekin_yerli_kamera

Dünyanın ilk akıllı devriyesi “ekin Patrol”ü üreterek ülkemizin teknoloji alanındaki başarısını global düzeyde duyuran ekin Technology, odaklandığı alanda bir ilk’e daha imza attı. Şu an sağlayan kameralar kullanılırken ekin Technology, mühendisleri varolanın 5 katı çözünürlüğe ulaşan ilk yerli kamerayı üretti.

Yeni ürünün görüntü kalitesinin hayati önem taşıdığı şehir izleme ve yüz tanıma alanında kullanımı ile güvenliğe katkı sağlamayı hedefleyen ekin Technology, Türkiye’nin en çok şehir izleme yapan firması olma özelliğini de taşıyor.

Yerli kamera üretiminin ülkemizin teknoloji alanındaki gelişiminde önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, en yüksek çözünürlüklü yerli kamerayı üretmenin gururunu yaşadıklarını belirterek  “Yerli teknolojilerin geliştirmesi, ülkemizin teknolojiyi ithal etmek yerine ihraç eder hale gelmesi, ekonomik büyümeye katkısı açısından büyük önem taşıyor. ekin, 5x4K kamera ülkemizin ilk yerli en yüksek çözünürlüklü kamerası. Ultra HD’nin 5 katına çıkan çözünürlüğü ile özellikle akıllı şehir projelerimizde kullanılarak görüntülerden alınan verimi de beşe katlayacak. Yaşadığımız şehirde ve her gün içine girdiğimiz trafikte daha güvenli olmamızı sağlayacak. Ülkemizin yetiştirdiği mühendisler ile en yüksek çözünürlüklü ilk yerli kamerayı üretmekten, ülke ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacak bir girişime imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Şehir izleme sistemlerinde kullanılacak

2014’te Türkiye’nin en çok bilişim ihracatı yapan yüzde 100 yerli sermayeli özel şirketi ekin Technology’nin geliştirdiği 5x4K düzeyinde görüntü çözünürlüğüne sahip kameralar özellikle güvenliğe odaklı konularda,önemli katkılar sunacak. Şehir izleme ve yüz tanıma sistemlerinde görüntülerin kaliteleri yapılacak analiz ve tespitlerde belirleyici öneme sahip. Bu alanlarda kullanılacak en yüksek çözünürlüklü kameralar güvenliği daha üst düzeyde sağlayarak tespitte kolaylık sağlayacak.

Etiketler: »
Share
2546 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?