logo

Zaxe, 60 İlde Okulları 3D Yazıcı İle Tanıştırdı

Zaxe, Türkiye’de yüzlerce okulu 3D yazıcı ile tanıştırdı. Eğitim ve öğretimde üst düzey teknoloji olan 3D yazıcılarının kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan Bilim ve Sanat Merkezleri ile birlikte hareket eden Zaxe, bu çalışma kapsamında toplam 60 ilde 3D yazıcı kurulumu gerçekleştirdi. Kurulumun yanı sıra okullarda 3D eğitimi de veren Zaxe, bu eğitimler için 20 bin km yol kat etti. Bilim Sanat Merkezleri’ne ek olarak iki yıldan bu yana 81 ilde 300’den fazla kurulum gerçekleştirdiklerini anlatan Zaxe Kurucu Ortaklarından Koray Kurhan, eğitimin öncelik verdikleri alanlardan biri olduğunu söyledi.

600’e yakın 3D yazıcı satıldı!

Kurhan “Zaxe’nin ilk modeli olan ve hali hazırda 600 adede yakın satışını gerçekleştirdiğimiz X1 modeli, Türkiye’de yüzlerce eğitim kurumu tarafından tercih edildi. Eğitimde 3D yazıcı teknolojilerini geliştirmek için ‘3D Yazıcılar Öğretmen El Kitabı’nı da öğretmenlerin kullanımına sunduk. Böylelikle öğrencilerin düşünsel becerilerini geliştirirken aynı zamanda öğrencilerin üniversiteye gitmeden hayallerindeki ürünleri tasarlamalarına ve üretmelerine yardımcı olduk” dedi.

Bu yıl yurt dışına da açılacak

2015 yılında Baki Gezgen, Can Geliş, Serhat Özperçin, Koray Kurhan, Aydonat Atasever ve Kerem Bilgin kurucu ortaklığı ile kurulan Zaxe, İstanbul’da 2 yıldan beri 3D yazıcı teknolojileri üretiyor. Türkiye çapında teknik servis ve bayilik ağını genişletemeye devam eden Zaxe, bu yıl yurt dışı ihracatına da başlayacak. Özellikle MENA Bölgesi ve Avrupa’daki uluslararası distribütör firmalarla görüşmelerini sürdüren Zaxe, Türkiye’de yüzde 90 yerlilik oranı ile 3 boyutlu yazıcı Ar-Ge’si ve üretimi yapıyor. Zaxe’nin ilk olarak satışa sunmuş olduğu masaüstü 3D yazıcısı X1 modeli, Türkiye’de birçok sanayi, Ar-Ge merkezleri, sağlık ve eğitim kurumları tarafından tercih ediliyor. Zaxe, 2017 yılı içinde sanayi kurumları için büyük hacimli baskı sağlayan X3 ve X5 cihazlarını satışa sunmayı da hedefliyor.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2229 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?