logo

“Zeytin Karası” Karma Sergisi Açıldı

Küratörlüğünü Güler Çelik’in, Organizatörlüğünü Mustafa Uçan’ın yaptığı “Zeytin Karası” adlı karma resim, heykel, geleneksel sanat, seramik, çini, mozaik, fotoğraf, dijital sanat, kurgusal karışık sanat, taş sanatı, cam sanatı, ebru, figuratif ebru sergisi 24 Kasım – 5 Aralık 2018 tarihleri arasında Dar Cephe Art Galeri’de sanatseverler ziyaret edebilir.

24 Kasım’da düzenlenen kokteyl ile açılan sergide Nesrin Sertdemir, Çiğdem Akbulut, Derya Develi, Güler Çelik, Esen Alp, Bilge Kuslu Mat, Adife Candemir, Asiye Özgesoy, Hatice Yanık, Şaziye Sürekçi, Bilge Karagöz, Muazzez Yılmaz, Aysel Başova, Fatma Güzel, Gülden Şerbetçi, Seçil Günay, Hülya Sevenbaloğlu, Betül Mutlu, Sebahat Kırcak, Mine Kızılyar, Galina Kliovan, Mualla Soğancı, Elmas Bayraktar, Bedia Sakin ve Döndü Işıldoğan’ın eserleri yer alıyor.

Serginin açılışında tüm katılımcı sanatçılar yer alırken sanatseverlerden de yoğun ilgi gördü. Ayrıca öğretmenler günüyle de aynı tarihe gelen sergi açılışında katılımcı ve davetliler arasında da öğretmenler çoğunluktaydı.

Sanatı ve sanatçıyı ölümsüzleştirmeyi amaçlayan ve zeytin ağaçlarının katliamına da değinilen sergide katılımcı sanatçılarının tamamına zeytin fidanı hediye edildi.

Güler Çelik “İnsanlık tarihindeki önemine tüm kutsal kitaplarda, yaratılış ve kuruluş efsanelerinde yer verilen zeytin ağacı, Anadolu’nun kültürel zenginlikleri arasında da önemli bir yere sahip. Biz de dünyada dikili bir ağacımız olacaksa, yaşamayı, mucizeleri, ölümsüzlüğü hatırlamak adına zeytin ağacı olsun dedik ve Zeytin Karası isimli tema serbest sergimizi hazırladık” dedi.

Adres: Söğütlü Çeşme Cd. Nushet Efendi Sok. No: 26 Osmanağa Cami Karşısı Akbank Alt Yolu    Kadıköy / İstanbul

Etiketler: » » »
Share
3815 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?