logo

Zingat.com, AR-GE’ye 2017 Yılında 1 Milyon TL Yatırım Yaptı

Zingat.com CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek

Zingat.com, gayrimenkul sektörüne ivme kazandıran inovatif AR-GE çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı yerinde AR-GE merkezi sertifikasını alarak gayrimenkul sektörünün ilk AR-GE merkezini kuran şirket, 2017 yılında 1 milyon TL civarında AR-GE yatırımı yaptı.

AR-GE Ideas uygulamasıyla yaratıcı ve nitelikli fikirlerin üretilmesini destekliyoruz”

Zingat.com CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek, sektörün öncüsü Zingat.com AR-GE Merkezi’ndeki son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. AR-GE merkezlerinin yeni projelerle portföyünü geliştirmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Erkek “Merkezimiz, hâlihazırdaki 5 AR-GE projesine geçtiğimiz ay 2 yeni proje daha ekledi. Tüm bu projeler için şu ana kadar 1 milyon TL civarında bütçe ayırdık” dedi. AR-GE merkezindeki çalışanlarını geliştirmeye yönelik stratejilerinin de bu büyümeye bağlı olarak şekillendiğine değinen Erkek “Portföyümüzü sürekli geliştirmeye devam ettiğimiz için Zingat.com AR-GE merkezindeki çalışan sayımızı da sürekli artırıyoruz. Bu doğrultuda, çalışanlarımızın AR-GE çalışmalarına yönelik yüksek lisans eğitimlerine destek oluyor, onlar için düzenli olarak teknik ve kişisel gelişim eğitimleri organize ediyoruz. Çünkü gelişen teknolojiye paralel olarak çalışanlarımızın da kendilerini geliştirmelerini desteklemek istiyoruz. Öte yandan, AR-GE Ideas fikir uygulamasını devreye aldık. Bu uygulama sayesinde çalışanlarımızın fikirlerini değerlendirerek ödüllendiriyor; çalışanlarımızın yaratıcı ve AR-GE niteliği olan fikirler üretmesini destekliyoruz. AR-GE merkezimizde iç iletişiminin artmasını ve çalışanlarımızın bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlamak için şirket içi buluşma etkinlikleri de düzenliyoruz” dedi.

Veri analitiği çalışmalarını artırmayı hedefliyoruz”

Mehmet Erkek, gayrimenkul sektöründe veri analitiğini kullanmanın son derece önemli olduğuna dikkat çekerek “Zingat.com bünyesinde makine öğrenmesi, derin öğrenme ve yapay sinir ağları gibi teknikleri kullanarak veri analitiği çalışmalarını daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Zingat.com, ileri teknolojinden ilham alarak proje üreten gençlerin yanında

Dünyada pek çok başarılı üniversite-sektör işbirliğinin bulunduğuna da değinen Erkek “AR-GE merkezimizin üniversitelerle olan işbirliklerini artırarak, gerek hazırladığımız makale ve bildirilerle gerek yer aldığımız TÜBİTAK projeleriyle akademik alanda daha çok yer almasını istiyoruz” dedi. Geleceğin, iş zekâsı ve ürün zekâsını buluşturan güçlü şirketlerin rekabetine tanıklık edeceğini ve veri bilimi geleneğinden gelen insanların kurumlar için kilit pozisyonlarda yer alacağını vurgulayan Erkek “Sektörümüzde bilgi ve verinin değerini öne çıkaran çalışma ve projelerle farklılık yaratan bir şirket olarak bu geleceğe bizleri hazırlayacak olan gençlerimize de destek vermenin en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda; İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki çeşitli fakültelerden bir araya gelmiş, farklı disiplinlerden öğretilere sahip, meraklı ve çalışkan öğrencilerden oluşan İTÜ Rover Kulübü’ne destek oluyoruz. Bu gençlerimiz, Mars Society tarafından her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen uluslararası University Rover Challenge (URC)’a ülkemizden katılan ilk ve tek ekip. İleri teknolojiden ilham alarak proje üreten gençlerimizin her zaman yanındayız” dedi.

www.zingat.com

Etiketler: »
Share
3068 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?