logo

Zuhal Neccar, Yeni Atölyesinde Çalışmalarını Sürdürüyor

Ressam Zuhal Neccar, Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde açtığı yeni atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Akademililer Sanat Merkezi, 1998 yılında Neslihan ve Resul Aytemür tarafından kurulan, Türk resim sanatının önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturan bir sanat kurumudur. Pentür ve desenin yoğun bir şekilde hakim olduğu atölyeleri ve giriş katında yer alan Sanat Galerisi ile Beyoğlu’nda sanat yaşamını sürdürmektedir. Sanatçı adayları ve usta ressamların bir arada çalıştığı ve sergiler düzenlediği, keyifle gezilen bir sanat merkezidir. Eski bir yapıdır, odalar geniş ve tavanları yüksektir. Her odada 3 ressam çalışır. Eğlenceli güzel bir şekilde arkadaşlık ilişkileri sergilenir. Akademiden hocalarla da orada konuşma fırsatı bulunur, yeni arkadaşlar, galerici, koleksiyoner ve küratörlerle tanışma ortamına da ulaşılabilinir.

Haftada bir canlı model kara kalem resim çalışmaları yapılır. Bu da genç sanatçı adaylarının desende gelişmesini sağlar. Usta ressamlar da model çalışmasına genç sanatçı adaylarına da çalışmalarıyla örnek teşkil ederler.

Ressam Zuhal Neccar Akademililer Sanat Merkezi’nde atölye açma sebebi ve çalışmalarıyla ilgili olarak ilgili olarak “Ben de çok eskilerden beri Akademililerden bir duvar odanın bir bölümünü kiralama fikri vardı. Tam karar verebilmek iki kişisel atölye açıp kapattıktan sonra oluştu. Demek ki zaman bu zamanmış, şimdiymiş zamanı. Yukarıda açıkladığım gibi benim gibi akademililerle bir arada olabilmek ve genç yeteneklere yol göstermeye yardımcı olma açısından faydalı olabileceğimi de düşünüyorum. Hem kendime hem başkalarına yardımım dokunabilir. Mimar Sinan Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 21 yıl devlette resim öğretmenliği yaptım. 15 kişisel sergi açtım ve birçok karma sergiye ve fuarlara katıldım. Fakat yine de tek başına bir atölyedense çok kişiyle birlikte olmak daha iyidir. Birlikten kuvvet doğar diye düşünüyorum” dedi.

Adres: Hüseyin Ağa Mah. Balo Sk. No: 37    Beyoğlu – İstanbul

Etiketler: »
Share
1955 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?