logo

Zyxel Güvenlik Duvarı Çözümleri Veri Ağlarını Güvence Altına Alıyor

Zyxel Türkiye Kurumsal Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal

Zyxel’in özelikle KOBİ’ler için tasarlanan yeni Güvenlik Duvarı serisi ATP (200/300/500) işletmelerin, kendi şubeleri arasında güvenli bir şekilde erişim ve veri aktarımını mümkün kılarken, siber ataklara karşı da ekstra koruma sağlıyor. Yeni nesil güvenlik duvarı, ATP 200, konvansiyonel güvenlik çözümlerinden farklı olarak çok katmanlı koruma sağlamasının yanında fiyat / performans avantajı ile de dikkat çekiyor.

Zyxel ATP, bilinen ve bilinmeyen tehditleri tespit etmek ve engellemek için ölçeklenebilir, bulut tabanlı korumalı alanı (sandboxing), ek güvenlik katmanı ile birleştiren bir “all-in-one” (hepsi bir arada) ağ geçidi çözümü olması nedeniyle de kurumlara maliyet avantajı sunuyor.

Zyxel’in ATP serisi, geleneksel güvenlik önlemlerinin çok daha ötesinde uçtan uça ekstra koruma sağlıyor. Ürün, bulut tabanlı sandboxing özelliği sayesinde dışarıdan ağa saldırı veya tanımlanamayan bir program olduğunda zararlı virüslere karşı en efektif önlemleri alıyor.

İleri seviye tehdit önleme

Zyxel Türkiye Kurumsal Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal “Geçen yıl gerçekleştirilen fidye yazılımı saldırıları aslında her ölçekten kuruma tehdit altında olduğunu bir kez daha kanıtladı. Kurumların saldırıya uğramak için ekstra gizli bilgiye sahip verileri olması veya finansal anlamda büyük hacime sahip olması gerekmiyor. Siber ataklar artık her ölçekten kurumun korkulu rüyası haline geldi. Dünya genelinde maalesef fidye yazılım saldırılarda geçen yıl yüzde 40 oranında bir artış oldu. Bu oranın giderek artması öngörülüyor. Bu nedenle her ölçekten KOBİ’nin ekstra korumaya ihtiyacı bulunmakta. Konvensiyonel çözümler bu tehditlere karşı yeterli bir önlem değil. Öte yandan en son teknolojiyi bünyesinde bulunduran ve uçtan uca koruma sağlayan yeni nesil güvenlik çözümleri KOBİ’lerin bütçelerini aşıyor. Ancak biz Zyxel olarak bu noktada özel hizmet modeli ile maliyetleri minimize edebiliyor ve KOBİ’lere ihtiyaçlarına hitap eden uygun farklı çözümler sunabiliyoruz” dedi. Ürünün sandboxing özelliğine değinen Erünsal “Sandbox izole edilmiş güvenli bulut ortamıdır. Bilinmeyen programların çalıştırılması ve incelenmesi Sandbox bulut içinde yapılır, sonrasında uygulamanın davranışı analiz edilir ve zararlı olup olmadığı belirlenir. ATP serisindeki çok katmanlı koruma özelliği bu nedenle veri ağlarında ekstra güvenlik sağlar. Zyxel’in yeni nesil güvenlik kalkanı, dünya genelindeki tespit edilen her yeni ve farklı virüse karşı önlem alır. Sürekli güncellenen seri, veri ağlarına sızmaya çalışan virüslere geçit vermez” dedi.

1 yıllık ücretsiz gold paket üyeliği

Komple çözüm sunan Zyxel ATP serisi, tehditlerin yapılarına özel, farklı davranış modeli sergileyen 5 özel güvenlik katmanını bünyesinde barındırıyor. İnternet güvenliği (içerik ve botnet filtreleme), uygulama ve e-posta güvenliği, saldırı tespit ve önleme, coğrafi (ülke bazlı) engelleme, yönetilebilir AP servisleri, güvenlik raporlama, bulut tabanlı servisler gibi farklı kategoride hizmet paketi bulunduran yeni seriden işletmeler ihtiyaçlarını kapsayan seçenekleri tercih etme imkanına sahip.

Makine öğrenme tabanlı bulut zekası, anlık raporlama ve analitik değerlendirme, çok katmanlı koruma, bilinmeyen tehditlere karşı ekstra savunma gibi artıları bulunan güvenlik kalkanının, tüm servis katmanları 1 yıl ücretsiz kullanılabilir. Her farklı katmanın tüm özelliklerini deneyimleme şansı elde eden işletmeler bir yıl sonunda iki farklı Gold ve Silver paketinden ihtiyacı olanı servis grubunu seçebiliyor.

Günümüzün KOBİ’leri, karmaşıklaşan bir ağ ortamında korunmak için güvenlik çözümlerine yöneliyor. Zyxel ATP Güvenlik duvarı serisi, büyüyen işletmeler için en güvenilir çözümleri sunuyor. Ağ mimarisini daha çevik hale getiren ATP serisi, uçtan uca yönetim ve esneklik avantajının yanı sıra sorunlara daha hızlı yanıt veren ve entegre bir ağ oluşturmasına da imkan tanıyor.

Etiketler: » » »
Share
1831 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?