logo

“2. Kurumiçi Girişimcilik Buluşması” İstanbul’da Gerçekleşti

mh_girisim_fabrikasi_ihsan_elgin

Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin

Kurumiçi girişimcilerin birbirleriyle bilgi, görüş ve tecrübe alışverişinde bulunup, farklı kurumların vakalarını değerlendirdikleri “2. Kurumiçi Girişimcilik Buluşması” Eczacıbaşı Holding ev sahipliğinde, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası’nın katkılarıyla 2 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Modern’de yapıldı.

Verimli ve aktif bir katılımın olduğu toplantıda, dünyada önemli yere sahip, lider şirketlerin son dönemde başarıyla uyguladığı “Kurumiçi Girişimcilik” kavramının ülkemizde de hızla yayıldığı vurgulandı.

Her yıl düzenli olarak bu konuda toplantılar ve konferans yaparak, özel çalışmalarda bulunarak ülkemize “Kurumiçi Girişimcilik” kavramını kazandıran Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, toplantıda “Kurumlar – Yeni Girişimler İşbirliği” başlıklı konuşmasında özetle “Tüm şirketler aslında bir girişimcilik adımıyla kuruluyor. Ancak kurumsallaşma sürecinde bu özellik farklı sebeplerden ötürü kaybolabiliyor. Globalde trend, bu girişimci ruhu şirketlere yeniden kazandırmak yönünde. Bunun da en sağlam başlangıçlarından birisi yeni girişimcilerle işbirliği diyebiliriz”  dedi.

İhsan Elgin’in verdiği bilgilere göre 2014 yılında toplamda 48.5 milyar dolar değerinde 1.734 global Kurumsal Girişim Sermayesi yatırımı gerçekleşti. Avrupa’nın en büyük 130 şirketinin yaptığı satın almaların yüzde 80’ini erken aşama teknoloji girişimleri oluşturdu. Avrupa’daki iş hızlandırma programlarının üçte biri kurumsal bir şirket tarafından yönetiliyor veya destekleniyor. Firmalar kurumiçi girişimciliği destekleyerek, yeni pazarlara ve yeni müşterilere ulaşmayı, yeni teknoloji ve yeni ürünler yaratmayı, süreçlerin geliştirilmesini, girişimci iş gücüne ulaşmayı, kurum imajını sağlamlaştırmayı, şirket kültüründe yenilik yapmayı ve finansal getiriyi amaçlıyorlar.

Toplantının ev sahipliğini yapan Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ata Selçuk “Büyük ölçekli şirketlerde kurum içi girişimcilik çalışmalarıyla, kurucuların girişimci ruhunun ve yaklaşımının içselleştirilerek, kurum kültürü haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bunun başarılabilmesi için çalışanların mevcut durumdan memnun olmayarak yaptıkları işe farklı gözlerle bakıp farklı çözümler üretebilecekleri, inandıkları bu çözümleri hayata geçirmek için gerekli kaynakları yaratabilecekleri, takımlar halinde birlikte çalışabilecekleri, olası hata ve başarısızlıklara tolerans gösterebilen bir ortam oluşturmak önemlidir. Eczacıbaşı Topluluğunda işimizi büyütmek, verimliliğimizi artırarak maliyetlerimizi düşürmek ve tüm bunları sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı kalarak gerçekleştirmek yönünde koyduğumuz hedefler çalışanlarımızın girişimci yönünü harekete geçirmektedir. Bu doğrultuda ortaya çıkan binlerce öneriyi hasat etmek, değerlendirerek fark yaratanları hayata geçirmek üzere kurduğumuz sistemler; tanıma, takdir ve ödüllendirme yöntemlerimiz Topluluğumuzda kurum içi girişimciliği desteklemektedir. Kurum içi girişimciliği bir iş yapış şekli haline getirmek, bugün öne çıkan başarılı örnek uygulamalar düzeyine çıkarabilmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

İkincisi düzenlenen “Kurumiçi Girişimcilik Buluşmaları” yılda dört kez tekrarlanacak. Farklı kurumlarda  iç girişimciliği uygulayan orta düzey yöneticileri bir araya getirerek, bilgi, görüş, tecrübe alışverişinde bulunmak ve vaka analizleri yaparak iç girişimciliği paylaşımcı bir modelle geliştirmenin amaçlandığı toplantılardan çıkacak sonuçlar 2016 yılı Ekim ayında 4.sü yapılacak olan Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’nda değerlendirilecek. Konu ile ilgilenen iç girişimciler, Linkedin’de kurulan “Kurumsal Değişim Ajanları” Grubu’na üye olabiliyorlar.

Etiketler: » » » »
Share
2322 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?