logo

Akıllı TV Laboratuvarı Kadir Has Üniversitesi’nde Açıldı

mh_philips_tv_laboratuvar_acilisi

Philips TV ve Kadir Has Üniversitesi’nden üniversite-sanayi işbirliğine önemli bir örnek teşkil edecek bir hamle geldi. Philips TV, Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’nin ilk Akıllı TV laboratuvarını Kadir Has Üniversitesi’nde açtı. Laboratuvarın resmi açılışı ve imza töreni 11 Kasım günü Kadir Has Üniversitesi’nde Philips TV Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan laboratuvarın amacı Smart TV uygulamaları geliştirmek isteyen gençleri eğitmek olacak. Laboratuvarda geliştirilen uygulamalar gelecekte Philips Android televizyonlarda yer alma şansı yakalayacak.

Tüm akıllı televizyonu sektörü için olumlu bir hamle

Philips TV Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş, Türkiye’nin ilk Akıllı TV laboratuvarını açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bu girişimin sadece Philips için değil, Android tabanlı tüm akıllı televizyon sektörü için yararlı olacak bir hamle olduğunu söyleyen Kocabaş “Bu laboratuvarda ders alacak öğrencilerimizden çok yaratıcı çalışmalar bekliyoruz. Üstelik öğrencilerimizin sadece Philips için uygulama geliştirmesi gerekmiyor. Uygulamalar Android işletim sistemiyle çalışan tüm televizyonlarda kullanılabilecek. Bu ortamda oluşacak ve hayata geçecek her yeni fikir sonuçta TV sektörünün de büyümesine gelişmesine bir itici güç olacak” dedi.

Yurtdışına açılmak isteyen Türk yazılımcılara fırsat  

Faruk Kocabaş, bu laboratuvarın yurtdışına açılmak isteyen yazılımcılar için önemli bir fırsat olabileceğini de dile getirdi. Kocabaş “ Türkiye’den çıkacak bir uygulama küresel bir kullanım ve etki alanı bulabilir” dedi.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın “Dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden biri olan Philips ile yaptığımız bu işbirliği ile bir ilki başarıyoruz. Eğitim ve araştırmalarda son mobil teknolojilerin kullanıldığı üniversitemizde, Türkiye’nin ilk Akıllı TV Laboratuvarı ile hem öğrencilerimiz hem de akademik ekibimiz yeni ve güncel Android uygulamalar geliştirme imkanı bulacak. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk Akıllı TV Laboratuvarı ile üniversite ile sektörler arasında kurmuş olduğumuz güçlü bağlara bir zincir daha ekledik” dedi.

Laboratuvarda Kadir Has Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri ve teknoloji sektöründen uzmanlar ders verecek. Öğrenciler eğitimleri esnasında sektöre yönelik proje geliştirecek. Patent almak gerektiğinde Kadir Has Üniversitesi yardımcı olacak.

Etiketler: » » » »
Share
2178 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?