logo

Allianz Türkiye, Finansal Sonuçlarını Açıkladı

mh_allianz_bt

Soldan sağa: Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın, Allianz Türkiye’nin desteklediği genç piyanist Kaan Baysal, Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Başkanı Fatmanur Erdoğan

Allianz Türkiye’nin finansal sonuçları 21 Nisan 2015 tarihinde Zorlu Center PSM Stüdyo’da düzenlenen bir toplantıyla açıklandı. Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın ve Kurumsal İletişim Başkanı Fatmanur Erdoğan’ın katıldığı toplantıya Allianz Türkiye’nin desteklediği genç piyanist Kaan Baysal’ın mini konseriyle sıra dışı bir başlangıç yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle verilen mini konserin ardından konuşan Solmaz Altın, Allianz Türkiye’nin 2014 finansal sonuçlarını ve 2015’in ilk verilerini açıklarken sigorta sektörünü de değerlendirdi.

“Allianz Türkiye, hayat dışı branşlarda 3,2 milyar TL prim üretimiyle sektör lideri”

Bünyesinde Allianz Sigorta, Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerini bulunduran şirketler grubu Allianz Türkiye, açıklanan sonuçlara göre 2014 yılında hayat dışı branşlarda toplam 3,2 milyar TL prim üreterek %14,2 oranında pazar payı ile sektör liderliğini sürdürdü. Solmaz Altın “Özellikle sağlık alanında ürettiğimiz 1 milyar TL’nin üzerindeki prim ve %36,5 pazar payı ile açık ara elde ettiğimiz öncülüğümüz, yıl içerisinde uyguladığımız stratejik yaklaşımların gücünün bir göstergesidir” dedi. 2015 yılında sigorta sektörünün ilk iki ayında hayat dışı branşlarda sektör prim üretiminin 4,7 milyar TL olduğunu belirten Altın, Şubat sonu verilerine göre hayat dışı branşlarda Allianz Türkiye’nin, 622 milyon TL prim üretimi ve %13,1 pazar payı ile liderliğini koruduğunu kaydetti. Türkiye Sigorta Sektörü’nün 2014 yılında prim üretimini %7,3 arttırdığına dikkat çeken Altın, sektörün Türkiye’nin milli gelirinin 40 katı kadar teminat sağlayarak, ekonomik büyümenin vazgeçilmez bileşenlerinden biri haline geldiğini söyledi. Solmaz Altın, 80 binden fazla kişiye istihdam yaratan sektörün, ülkenin tasarruf açığının kapatılmasına, risk, güvenlik ve kalite kültürünün gelişmesine sağladığı katkılara da değindi. Türkiye’de, kişi başına düşen gelirin dünya ortalamasının üstünde olduğu halde, kişi başı sigorta harcamasının dünya ortalamasının dörtte biri, Avrupa ortalamasının ise on birde biri seviyesinde olduğunun altını çizen Altın, sigorta penetrasyonu %1,5 oranında olsa da, 2014 yılındaki 26 milyar TL prim üretimiyle Türkiye’nin, Avrupa’nın büyümekte olan önemli pazarlarından biri olduğunu vurguladı.

“Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki 5,3 milyon katılımcının 730 bini, Allianz Türkiye müşterisi”

Allianz Türkiye’nin, 2014 yılında bireysel emeklilikte %18,4 konsolide pazar payıyla sektörde üçüncü sırada yer aldığını açıklayan Solmaz Altın, 2014 sonu konsolide katılımcı sayısının %26,4 artışla yaklaşık 700 bin kişiye, toplam fon büyüklüğünün ise %34,6 artışla 7 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Allianz Türkiye’nin Mart sonu verilerine göre 2015 yılında, fon büyüklüğünde %5 büyüyerek, yaklaşık 7,3 milyar TL ile üçüncü sırada yer almaya devam ettiğini söyleyen Solmaz Altın, Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki 5,3 milyon katılımcının 730 binini, Allianz Türkiye müşterilerinin oluşturduğunun altını çizdi. 2014 yılında, Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi çerçevesinde 2013’te uygulamaya konulan, reform niteliğindeki yasal düzenlemelerin dönüm noktası olduğunu belirten Altın, 2014 sonu itibarıyla ulaşılan 5,1 milyon katılımcı sayısı ve 37,8 milyar TL fon büyüklüğünün, hem emeklilik tasarruflarını arttırdığını, hem de sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağladığını söyledi. Hazine Müsteşarlığı’nın Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinde çalıştığı, işe giren herkesin otomatik olarak sisteme katılmasını ve yaşam süresi boyunca emekli aylığı alınmasını öngören projelerinin, sistemin gelişimi adına önemine dikkat çeken Altın “Kamu otoritesinin yapacağı yeni düzenlemelerle ve sektörün Bireysel Emeklilik Sistemi’nin yaygınlaşması adına yapacağı çalışmalarla birlikte, 2015 yılı sonunda sektördeki katılımcı sayısının 6 milyona, fon büyüklüğünün de 50 milyar TL seviyesine çıkmasını mümkün görüyoruz” dedi.

“Hayat sigortalarında küçülen pazara rağmen %29,9 oranında büyüme”

Hayat sigortalarında 2014 yılında küçülen pazara rağmen konsolide verilerde %29,9 oranında büyüme gösterdiklerini belirten Solmaz Altın, Allianz Türkiye’nin, 440 milyon TL prim üretimi ve %13,4 pazar payı ile ikinci sırada yer aldığını, 2015 yılının Şubat sonu verilerine göre ise %36 artışla 84 milyon TL prim üretimi ve %13,8 pazar payı elde ettiğini açıkladı. Türkiye Sigorta Birliği tarafından yayımlanan Sigorta Sektörünün 2023 Hedef ve Beklentileri Raporunda, hayat sigortalarında yıllık prim üretiminin, büyüyen kredi pazarına paralel olarak 10-16 milyar TL’ye ulaşabileceğinin öngörüldüğünü belirten Altın “Türkiye’deki büyümenin önemli kaynaklarından biri olan banka kredilerinin gelişimi, 2015 yılında da hayat sigortacılığının büyümesinde etken olmaya devam edecektir” dedi.

“Allianz Türkiye’nin yeni merkezi: Allianz Tower”

Solmaz Altın toplantıda ayrıca, Allianz’ın, son yıllarda Türkiye’ye yaptığı 1 milyar avronun üzerinde ek yatırıma bir yenisinin eklendiğinin, bu yeni yatırım sayesinde, 2500 çalışanı ve 4000 acentesi ile 5 milyon müşterisine hizmet veren Allianz Türkiye’nin genel merkezinin 2015 yılı içerisinde tek çatı altında birleşeceğinin haberini de verdi.

İstanbul’un Anadolu yakasında, Kozyatağı-Ataşehir bölgesinde, İstanbul Finans Merkezi’ne yakın konumdaki yeni genel merkezin adının “Allianz Tower” olacağını duyuran Solmaz Altın, dijital dünyaya ve teknoloji çağına uygun konseptli Allianz Tower’ın mimarî anlayışı ve teknik özellikleriyle, enerji tasarrufunun yanı sıra konforuyla da ofis çalışanlarının verimine ciddi ölçüde katkı sağlayacak biçimde tasarlandığını belirtti. Solmaz Altın, toplam 83 bin metrekare inşaat ve 43 bin metrekare ofis alanına sahip, 40 katlı Allianz Tower’ın, Türkiye’nin, enerji tasarrufu ve çevre dostu özellikleri en üst seviyede olan yapılara verilen, uluslararası nitelikteki LEED Platin sertifikasına sahip ilk kule projesi olduğunun da altını çizdi.

“Sigortacılıkta bir devrim: Allianz Modüler Sağlık Sigortası”

Sektörde, müşteri memnuniyeti ve teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılıkla fark yarattıklarına da değinen Solmaz Altın, devrim niteliğindeki yeni ürünleri Allianz Modüler Sağlık Sigortası’nın da müjdesini verdi. Allianz Modüler Sağlık Sigortası ile müşterilerin, ihtiyaçlarına, tercihleri yönünde cevap alabilecekleri yeni bir dönem başlattıklarını kaydeden Altın “Güçlü dijital altyapımızın ürünü olan Allianz Modüler Sağlık Sigortası sayesinde, müşterilerimize standart sigorta paketi uygulamaları yerine, sağlık sigortası hizmetlerimizden istediklerini, kullanıcı dostu arayüz üzerinden seçme özgürlüğünü getiriyoruz. Bu kişiselleştirilmiş, inovatif sigorta sistemiyle, müşterilerimizin kendi ihtiyaçlarına uygun seçenekleri özgürce oluşturabilecekleri bir dönem başlatıyoruz” dedi.

www.allianz.com.tr

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
7062 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?