logo

“Altın Ada Uluslararası Film Festivali” Ödül Töreniyle Sona Erdi

mh_altin_ada_odul_toreni

“Altın Ada Kültür Sanat Derneği” ve İngiltere’de faaliyet gösteren “Balık Arts” işbirliğiyle hayata geçen “Altın Ada Uluslararası Film Festivali”  (Golden Island International Film Festival / GIIFF), dün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk film festivali, 7-13 Kasım 2014 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ı dünya sinemasının örnekleriyle buluşturdu. Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleştirilen festival, 7 gün boyunca 50’nin üzerinde uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmini seyircilere sundu.

Creditwest Bank ana sponsorluğunda düzenlenen Altın Ada Uluslararası Film Festivali’nde dün gece gala heyecanı yaşandı.

“En İyi Belgesel Film” kategorisinde ödülü “Borderless!” filmi ile yönetmen Ahmet Albakri alırken “En İyi Kısa Film” ödülü Fardad Mottarjemi ve Kürşat Sekmen’in oldu. “Umut Vaat Eden Sinemacı Ödülü”ne “Evolution”  filmindeki performansı ile Arınç Arısoy layık görülürken,  “Sınırdaki Zeytin Ağacı” filmindeki çalışmaları ile Sholeh Zahrai ve Kamil Saldun ödüllendirildi. 4 ana kategoride kazananlara toplam 8 bin Euro ödül verildi. Kıbrıs Kuşağı Yarışma bölümünde verilen toplam 8000 Euro değerindeki ödüller Creditwest Bank Genel Müdürü Dr. Süleyman Erol ve Hazine Dış İşlemler Genel Müdür Yardımcısı Mazher Zaheer tarafından sinemacılara takdim edildi.

 Güney’i Kuzey’i farketmiyor

Kapanış galasında Altın Ada Film Festivali direktörü Yeşim Güzelpınar her geçen yıl daha başarılı bir festivale imza atacaklarını belirterek “Kıbrıs’ın güzelliği, kültürel mirası, ekonomik gelişimi ve turizm potansiyeliyle dünyada tanınmayı hak eden bir yer. Biz festivali yapmaya karar verdiğimizde önümüze belli amaçlar koyduk. Festival kapanış galasında bu hedeflerden neleri başardık diye baktığımda, daha ilk yılda gelen konuklardan aldığım bilgilere göre olumlu bir enerji oluştuğunu söyleyebilirim. Daha yapacak çok şey var, daha ilk yılımızdayız ama görüyorum ki Güney’i, Kuzey’i farketmiyor, adaya gelen veya adada yaşayan herkes festival sırasında kalıcı ilişkiler kurdular. Biz gelecek sene için de bu festivalde dünyadaki en önemli sinema örneklerini göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: » »
Share
2128 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?