logo

“Anadolu’ya Yolculuk Sergileri” İstanbul’da Sanatseverleri Bekliyor

Ressam Kamer Batıoğlu’nun 2011 yılında başlattığı 6 yıldır süren, bu güne kadar Konya, Çorum, Ordu, Batman, Mardin, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi illerimizde sergilenen ”Anadolu’ya Yolculuk Sergileri” projesinde 54 ressam, 13 fotoğraf sanatçısının 100 den fazla eseri Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

9 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen bir kokteyli ile açılan “Anadolu’ya Yolculuk Sergileri” sergisi 5 Aralık 2017 tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 Katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyarete açık olacak.

İdealist bir düşünceyle yola çıkan Kamer Batıoğlu aynı zamanda serginin küratörlüğünü de yapıyor. Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerin dekan, anabilim dalı başkanı ve öğretim görevlisi olarak görev yapan 24 akademisyenin dışında sanat tarihimize adını yazdırmış İbrahim Balaban, Remzi İren, Zeki Serbest, Ara Güler ve İbrahim Zaman gibi değerli birçok sanatçı sergide yer alıyor.

Serginin yola çıkış amacı “Anadolu’dan yola çıkmış, sanatın merkezi şehirlerimizde yol almış ama asla doğduğu toprakları unutmamış çoğunluğunu akademisyenlerin oluşturduğu sanatçıların, doğdukları topraklara, o topraklarda bıraktıkları insanlarla ‘buluşma’ yolculuğu ve o insanlara vefa borcunu ödemesi.” olarak açıklanabilir.

“Sergimiz hiçbir ticari kaygı gütmüyor ve bir kurum, kuruluş veya derneğe bağlı değildir. Tamamen sanatçıların bireysel destekleriyle yola çıkmış bir müze içeriğine sahiptir.’ diyen Kamer Batıoğlu destek veren tüm sanatçı arkadaşlarına teşekkür ediyor.

Adres: Trump Towers AVM Kat B3 – Mecidiyeköy – İST.

Etiketler: »
Share
2549 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?