logo

AssisTT’den Çorum’a İlk Kurumsal Çağrı Merkezi

mh_assistt_cagri_merkezi

AssisTT, 21. çağrı merkezini Çorum’da açtı. Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, Çorum Valisi Ahmet Kara ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü katıldı.

Ulaştırma, Denizlik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan “Dünyada çağrı merkezi sektörü 374 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. Türkiye’de ise 1,6 milyar TL’lik bir büyüklük var. Sektör gelişmeye çok açık. 2023’te Türkiye’de çağrı merkezi çalışanlarının sayısını 350 bine çıkartmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’de şu anda 43 ilde çağrı merkezinin bulunduğunu dile getiren Bakan Elvan, hedeflerinin 81 ilde bu merkezleri faaliyete geçirmek olduğunu belirterek “Diğer illerimizde de yoğun bir şekilde çağrı merkezleri açmaya devam edeceğiz. Türkiye geliştikçe büyüdükçe ve kalkındıkça bu merkezlerin sayısı hızla artacak” dedi.

Çorum Valisi Ahmet Kara, çağrı merkezinde şu anda 416 genç Çorumlunun çalıştığını ve bu rakamı 1000’e çıkartmak istediklerini söylerken, Çorum milletvekili Salim Uslu da “Çorum’da potansiyel var, ama biraz heyecan eksikti. Bugün bu heyecan da tamamlandı” dedi.

Çağrı merkezlerinin Anadolu’da binlerce kişiye istihdam sağlayıp, ekonominin gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ise “Açtığımız çağrı merkezi sayesinde Çorum nitelikli istihdama kavuştu. Anadolu’ya yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kurdele kesiminin ardından çağrı merkezini gezen Lütfi Elvan, bir çalışanın yerine oturarak bir müşteriye de yanıt verdi. Müşteriye bir TTNET paketi hediye eden Elvan, ayrıca yakında 4G altyapısının tamamlanacağına dair bilgi de verdi.

416 Çorumlu gencin istihdam edileceği çağrı merkezinde TTNET müşterilerine hizmet verilecek. Bu hizmetler arasında Fibernet ve Hipernet paketlerine ait bağlantı problemini çözme, nakil, hat dondurma, fatura bilgisi ve kampanya-tarife değişiklikleri bulunuyor.

Çalışanların %61’inin kadınlardan oluştuğu AssisTT Çorum çağrı merkezi hem yarattığı istihdam hem şehrin ekosistemine getireceği kurumsallık ve teknoloji ile bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Çağrı merkezi ayrıca AssisTT’in çalışanlarına verdiği ve önümüzdeki dönemde de sürecek olan mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri ile bölgedeki işgücü donanımını destekleyecek.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
3479 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?