logo

British Council Türkiye’de 75 Yaşında

mh_british_council_margaret_jack

British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack

Kültürel ilişkiler kuruluşu British Council, Türkiye’de kuruluşunun 75’inci yıldönümünü İstanbul’daki İngiltere Başkonsolosluğu’nun bahçesinde 14 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen partiyle kutladı. Kutlamaya katılmak üzere İstanbul’a gelen British Council Dünya CEO’su Ciaran Devane, British Council’ın Türkiye’deki 75 yıllık yolculuğunun hikayesini anlatarak “Bizler bu 75 sene boyunca, Birleşik Krallık ile Türkiye’den kişi ve kurumlar arasında uzun ömürlü güven ve dostluklar inşa ettik.Türkiye’den ve Birleşik Krallık’tan  bilgiye dayalı karşılıklı anlayışın önemine  inanan çok sayıda kişi ve kurumun işbirliği ve katkısı olmadan bunu başarmamız mümkün olamazdı. Bu yaklaşımımız; işbirliğini, yaratıcılığı, çeşitliliği, inovasyonu, karşılıklılığı ve sürdürülebilirliği teşvik ediyor. Türk halkı bize bu özelliklere  değer verdiğini  söylüyor. Ortaklıklar kurarak çalışıyor ve çalışmalarımızın tümünde etki değerlendirmesi yapıyoruz. British Council Türkiye’de 1940 yılından bu yana faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Kültürel ilişkileri uluslararası ilişkilerin bir parçası olarak gören British Council, insanları bir araya getirmek  ve Birleşik Krallık’la çalışmak isteyenleri teşvik etmek için İngilizce, Sanat, Eğitim ve Toplum alanında faaliyet gösteriyor. Bundan 75 yıl önce British Council ile dil öğrenen kişi sayısı 8.000 iken; bugün, dil becerilerini geliştirmek için Türkiye’den her yıl bir buçuk milyon öğrenci ve öğretmen, British Council’ın ücretsiz dijital İngilizce kaynaklarına ulaşıyor. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanından yarım milyondan fazla çocuk British Council’ın İngilizce öğrenmeye yönelik uygulamalarını ücretsiz olarak indirebiliyor” dedi.

British Council Türkiye 2014 yılında

– 220.000 kişinin katıldığı,‘Anish Kapoor İstanbul’da’ sergisi, Londra Kitap Fuarı kültür programı ve İngiltere’de Eğitim Günleri gibi sanat ve eğitim etkinlikleri düzenledi

– 650.000 kişi tarafından ziyaret edilen web sitesi ve 100.000 takipçisi olan Facebook ve Twitter çevrimiçi kaynakları sağladı.

– Türkiye ve Birleşik Krallık’tan 76 üniversite, iş dünyası ve sektör ortağını bir araya getirdi. Kurulan ikili araştırma ortaklıkları yoluyla 2 milyon Euro ek araştırma ve geliştirme finansmanı sağlandı.

– 1,5 milyon İngilizce öğretmeni ve öğrencisine ücretsiz dijital öğrenim desteği sağladı.

– 40.000 kişinin Birleşik Krallık’tan yetkinlik derecesi almasını sağladı.

– 8.000 hükümet, iş dünyası, eğitim, sanat ve toplum lideri ve profesyoneliyle çalıştı.

– Kültür sektöründen 3.200 yaratıcı profesyonelin ve öğrencinin bilgi, fikir  ve beceri gelişimine katkıda bulundu.

Yaşayan sanatçı sergileri arasında çektiği ziyaretçi sayısı açısından İstanbul’da rekor kıran  ‘Anish Kapoor İstanbul’da’ sergisi ile Grayson Perry’nin halen Pera Müzesi’nde devam etmekte olan ‘Küçük Farklılıklar’ başlıklı sergisi British Council’ın düzenlediği çok sayıda sergi arasında yer alıyor.  British Council’ın bilgi ortaklıklarından birisi olan  ‘Birleşik Krallık ve Türkiye Bilim ve İnovasyon Yılı Programı’ bu sene öne çıkan bir diğer etkinlik.

British Council Türkiyeyi 75inci Yıldönümünü Kutlamaya Davet Ediyor

Aralarında ünlü sanatçılar, yazarlar, iş dünyasından isimler ve British Council’ın hizmetlerinden yararlanmış çok sayıda davetlinin katıldığı 75. yıl etkinliğinde Türkiye’de geçen 75 yılın dönüm noktalarını gösteren görsel işitsel enstalasyon ve William Shakespeare’in eserlerinden esinlenilerek yapılan canlı müzik ilgi topladı. Kutlamada ayrıca, 75’inci yıl şerefine düzenlenen dijital kampanyanın da başlatılmasıyla, seyirciler zamanda eğlenceli ve ilginç bir yolculuğa davet edildi. Katılımcılara, Birleşik Krallık’a uçak biletinden özel sanat ve eğitim materyallerine, 75 adet kültür ödülü kazanma şansı sunuluyor.

http://www.britishcouncil.org.tr/events/75th-year-anniversary

British Council Türkiye Web Sitesi: http://www.britishcouncil.org.tr/en/

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2969 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?