logo

Cardtek ve Emcredit Dubai’deki Mobil Cüzdan Çözümü “empay”i Geliştirdi

Cardtek, Dubai Ekonomi Departmanı’nın (DED) iştiraki Emcredit ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal mobil cüzdan çözümü “empay”i hayata geçirdi.

Güvenli mobil ödeme platformu “empay”, Dubai’nin Akıllı Devlet Girişimi’nin bir parçası olarak devlet daireleri, ticari bankalar, döviz büroları, perakendeciler, eğitim kurumları ve ulaşım şirketleri de dahil olmak üzere birçok hizmet sağlayıcıyı, tüketicilerin geniş bir yelpazedeki pek çok hizmete kolayca erişebileceği ve tek bir mobil cüzdan platformu üzerinden ödeme yapabileceği ortak bir platformda bir araya getirecek.

Bu işbirliğiyle, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki tüketiciler, pek çok diğer seçeneğin yanı sıra perakende ödemelerini (mağaza içindeki ve uzaktan ödemelerde) ve para transferlerini yapabilecekler, devletin sunduğu altyapı (elektrik, su, gaz..) hizmetlerini, iletişim faturalarını ve okul ücretlerini tek bir mobil cüzdandan ödeyebilecekler.

Bu ortaklığın Birleşik Arap Emirlikleri’nde ödeme sistemleri açısından hayatı oldukça kolaylaştıracağına ve ülkenin ekonomik gelişimi için yeni fırsatlar ve faydalar sağlayacağına değinen Cardtek CEO’su Ayşe Nil Sarigöllü “Finansal teknolojiler sektöründeki hızlı değişime liderlik eden çözümlerimizi dünyanın dört bir yanına sunuyoruz. Emcredit ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği de uluslararası çapta en başarılı uygulamalar arasında şimdiden yerini aldı. “empay” ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan yaklaşık 8 milyon kişinin yaşam kalitesi artacak; ödeme işlemleri ve resmî işlemler çok daha kolay ve güvenilir bir şekilde yapılabilecek. Bu projemizin uluslararası çapta pek çok ülke için de bir model teşkil edeceğine inanıyoruz” dedi.

Emcredit Limited CEO’su Muna Al Qassab “Cardtek ile kurduğumuz bu ortaklıktan dolayı son derece mutluyuz. Dubai Ekonomi Departmanı’nın bu özgün girişimini hayata geçirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz işbirliğimiz, herkes için daha iyi, daha güvenli ve daha hızlı bir ödeme ekosistemi oluşturmak suretiyle, hem tüketicilerin, hem de kurumların hayatlarını kolaylaştıracak. “empay” ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde  yaşayan insanlara finansal ve finansal olmayan işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için akıllı ama basit yollar sunacak yenilikler yaratacağız” dedi.

Tüm ödemelerin yüzde 17’si “empay” üzerinden yapılacak

Akıllı bileklikler üzerinde özel bir NFC modülüyle çalışan “empay” projesi sayesinde her türlü akılı telefondan rahatça mobil ödeme yapılabilecek. Projede TSM (güvenilir servis sağlayıcı) altyapısı ve dijital cüzdan platformu da Cardtek tarafından sağlanıyor. Bu sayede mobil ödeme işlemleri, kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Projenin buluttaki yönetimi de Cardtek tarafından gerçekleştirilecek.

Cardtek, bu ortaklık çerçevesinde, Emcredit’e ödeme altyapısıyla birlikte mobil sektör bilgisini, işletimsel hizmetleri ve gelecekteki gereksinimleri destekleyecek ürün iyileştirmelerini de sağlayacak. NFC teknolojisinden yararlanan bu çözüm, mobil cihazların yanı sıra giyilebilir cihazlarda da kullanılabilecek.

Cardtek ve Emcredit iş birliğiyle kurulan bu yenilikçi ödeme sistemi platformundan 3 yıl içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan yaklaşık 8 milyon kişinin yararlanması planlanıyor. NFC modülü yüklü mikro SD kartların dağıtılmasını takiben Birlesik Arap Emirlikleri bünyesindeki tüm ödemelerin %17’sinin “empay” ile yapılacağı öngörülüyor.

www.cardtek.com

Etiketler: » » » »
Share
2539 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?