logo

Dell Technologies, Yeni Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michael Dell

Dell Technologies, özel teşebbüs teknoloji şirketi olarak tarihi Dell ve EMC birleşmesi ile birlikte kuruluşunun ilk yıl dönümünü kutladı. Bu ilk yılında şirket, 35 milyar ABD doları değerinde bir Dell Technologies kanalı ve Dell EMC portföyüne 10 bin yeni kurumsal müşteri kazandıran global bir kanal programı oluşturdu. Buna ek olarak, sunucu, depolama, istemci ve yakınsanmış altyapı çözümlerinin çapraz satışlarından güç alarak yeterince ulaşamadığı müşterilerde inanılmaz bir gelir artışı (geçmişteki oranların neredeyse iki katı) kaydetti.

Bu önemli başarılara ulaşırken aynı zamanda yaklaşık 9,5 milyar ABD doları tutarındaki borcunu ödedi. Ayrıca hızla üç büyük şirketi elden çıkararak müşterileri için en yenilikçi teknolojilere iddialı yatırımlar yaptı. Bağımsız IDC anketi sonuçları, tüm dünyada ankete katılan müşterilerin yüzde 91’inin Dell ve EMC’nin birleşmeden önce onlara verdikleri sözleri tuttuğuna inandığını ortaya koydu.

Dell Technologies, dijital sanayi şirketi olan GE’nin, devam eden dijital dönüşüm çabalarını desteklemesi için Dell altyapısı ve son kullanıcı bilişim çözümlerinden faydalanmak amacıyla çok yıllı bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma kapsamında Dell, GE’nin birincil BT altyapı tedarikçisi oluyor. Anlaşma, Dell Technologies, Dell ve EMC tarihindeki en büyük sivil sözleşmelerden biri oldu.

Dell Technologies, ayrıca Müşterilere Yönelik Yıllık Faaliyet Raporu’nu da yayınlayarak şirketin geçtiğimiz yılda müşterilerin dijital gelecekteki potansiyellerinin zirvesine ulaşmalarına nasıl yardımcı olduğunu gösterdi.

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michael Dell “Çıtayı oldukça yükseğe çıkardık ve kendi beklentilerimizi bile aştık. Dell Technologies’e en stratejik BT ortağı gözüyle bakan devletlerden hızla büyüyen küçük işletmelere, dünyanın en büyük kurumlarına uzanan müşterilerimizin ihtiyaçlarına hizmet etmede geçtiğimiz yıl, inanılmaz aşamalar kaydettik. Ve bu, sadece başlangıç” dedi.

Dell Technologies işletmeler ailesi içinde Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream ve VMware yer alıyor. Uçtan veri merkezine ve buluta kadar sektörün en kapsamlı portföyü ile 74 milyar $’lık pazarın lideri konumunda.

Bunlara ek olarak ilk yıldaki diğer kilometre taşları şu şekilde oluştu:

Yatırımlar: Dell Technologies, yıllık 4,5 milyar ARGE yatırımına devam etti. Yapay zekâ, makine öğrenimi, Nesnelerin İnterneti genom bilimi gibi geleceğin teknoloji alanlarına odaklanan yenilikçi yeni şirketlere Dell Technologies Capital yoluyla 100 milyon $ yatırım yaptı. Birleşmenin tamamlanmasından bu yana şirket; çalışanlarına, pazara giriş stratejisine ve önemli büyüme alanları için teknolojiye aşamalı olarak hemen hemen 1 milyar $ yatırım yapma taahhüdünde bulundu.

Pazar Liderliği: Dell EMC PowerEdge sunucuları, teslimatı yapılan ürün bazında dünyanın en çok satan x86 sunucusu oldu. Dell EMC de bir numaralı yakınsanmış sistemler ve entegre altyapı sağlayıcısı oldu. Dell’in PC pazar payı, üst üste 18 çeyrektir yıldan yıla PC pazar payı kazanımları ile yükselmeye devam etti. Dell, aynı zamanda dünyanın bir numaralı çalışma istasyonları sevkiyatları ve dünyanın bir numaralı monitör sevkiyatları alanlarında da liderliği bırakmadı. Dell EMC, üst üste 12. çeyrektir Tamamen Flash depolamadaki birinciliğini korudu.

Kilometre Taşları ve Ödüller: Michael Dell, CRN tarafından 2017 yılında En Etkili Kanal Yöneticisi seçildi. Pivotal, Google Bulut Platformu üzerindeki Pivotal Cloud Foundry ile devam eden inovasyonları için Yılın Google Bulut Teknoloji Ortağı olarak seçildi. Dell EMC’nin Unity depolama dizisi ailesi, ilk yılında 1 milyar $ gelir elde ederek şirket tarihindeki en hızlı büyüyen depolama ürünlerinden biri oldu. Dell ürünleri, bu yılki Tüketici Elektroniği Fuarında 60’ın üzerinde ödül kazandı. VMware Cloud on AWS beta programı, beklenenden fazla abonelik aldı. SecureWorks, arka arkaya dokuz çeyrektir Yönetilen Güvenlik Sistemleri (MSS) için Gartner Sihirli Çeyrek raporunun “Liderler” diliminde yer aldı.

Sosyal Sorumluluk: Müşteriler ve çalışanlar, Dell Technologies’in insanlara ve paylaştığımız gezegene olan üst düzeydeki bağlılığına değer veriyor. Ayrıca Dell, Fortune Dünyayı Değiştirenler Listesi’ne girdi, yakın zamanda Diversity şirketinin İlk 50 Çeşitlilik ve Katılım Şirketi’nden biri oldu. 2,3 milyon gence burslar ve ortaklıklar yoluyla daha iyi teknolojiye erişim imkanı sağladı. Sürdürülebilirlik konusunda ise şirket, imalat atıklarının yüzde 99’unu çöp sahalarından kurtardı, ürün enerji verimliliğini artırarak müşterilerin, elektrik maliyetlerinden 380 milyon dolar tasarruf yapmasına yardımcı oldu. İlk ticari ölçekli global okyanus plastiği tedarik zincirini oluşturdu ve okyanustan gelen plastiklerin 7 ton 250 kg’sini ürün ambalajına dönüştürme taahhüdünde bulundu. Dell ve Dell EMC, kadın veya azınlık işçi istihdam eden tedarikçilerden ve küçük işletmelerden gelen malzemelere ve hizmetlere toplamda 4,9 milyar dolar harcadı.

İnovasyon: Şirket, aşağıdakiler de dâhil olmak üzere yeni ve iyileştirilmiş kurumsal ürünler geliştirmeye ve piyasaya sürmeye devam etti:

– Dell Canvas yenilikçi akıllı çalışma alanı, Precision 7720 sanal gerçekliğe hazır mobil çalışma istasyonu, XPS 13 2si 1 arada, Latitude 7285 2si 1 arada ve kablosuz şarj özelliği ile dünyanın ilk 32 inç 8K ekranına sahip UltraSharp 8K monitör gibi yeni istemciler

– Bulut, matematiksel analiz ve yazılım tanımlı veri merkezleri için ideal temel 14G Dell EMC PowerEdge sunucular

Gelişmiş, orta sınıf ve yapılandırılmamış depolama platformlarında uçtan uca portföy yenilemesi

Dell EMC PowerEdge sunucuları geliştirilerek ulaşılmış yeni ScaleIO Hazır Düğüm ve Elastik Bulut Depo teslimatı

VMware vSphere ve VMware Cloud on AWS yerel desteği ile birlikte Dell EMC Veri Koruma becerilerinin buluta genişletilmesi

Pazar lideri Veri Alanı koruma deposunda önemli bir yenilik ve anahtar teslim Entegre Veri Koruma Cihazı tanıtımı

Sektörün VMware vSAN tarafından güçlendirilmiş ve VMware ile ortaklaşa tasarlanmış tek HCI cihazları Dell EMC VxRail ailesinde hız artırımı ve güncellemeler; Dell EMC Kurumsal Hibrit Bulut üzerinde desteklenen PowerEdge Sunuculara geçiş ve VMware vSAN ve vSphere güncellemeleri ile büyük bir yükseltme

Yeni Açık Ağ çözümleri, Dell EMC OS10 işletim sistemi ve yeni Hizmet Sağlayıcısı Çözümleri programı

İşletmelerin PCleri daha hızlı, daha kolay ve daha kontrollü kurmasına yardımcı olmak için tasarlanmış Dell EMC ProDeploy Suite

Tedarik Zinciri: Tüm dünyadaki müşterilere ulaşmak, hizmet etmek ve destek sunmak için rakipsiz becerisinin ve tedarik zincirinin birleşimi yoluyla Dell, saniyede 2,55 birim (40 milyon PC; 2,5 milyon sunucu/kurumsal ürün; 45 milyon S&P birimi) sevkiyatı yapıyor. Birleşme tamamlandıktan sadece 27 gün sonra şirketin ilk entegre Dell ve EMC ürünü sevk edildi.

Uyumlandırmalar: Virtustream, bulut yerel uygulamaların hızlı kurulumu için Pivotal ve yaşamsal uygulamaların/iş yüklerinin Virtustream Kurumsal Bulut’a genişletilmesi için VMware ile işbirliği yaptı. Buna ek olarak RSA; RSA NetWitness Endpoint’in Dell Data Security ile birleşmesi, RSA SecurID’nin VMware Workspace ONE ve VMware AirWatch entegrasyonları ve VMware AppDefense ile birlikte çalışabilirliği dâhil diğer Dell Technologies işletmeleri ile de bir dizi önemli entegrasyon gerçekleştirdi.

Etiketler: » » » »
Share
2136 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?