logo

Doğa ve Motor Tutkunları “Yeşil Vadi ATV CUP”da Buluştu

mh_yesil_vadi_atv_cup

“Yeşil Vadi ATV CUP”, Depar Motor ve Yeşil Vadi Doğa ve Motor Sporları organizatörlüğünde, 29-30 Kasım 2014 tarihlerinde doğa ve motor tutkunlarını bir kez daha Şile’de buluşturdu

1968 yılından bu yana faaliyet gösteren ve BRP’nin (Bombardier Recreational Products) Can-AM marka ATV’lerinin Türkiye distribütörü olan Depar Motor A.Ş. ve Yeşil Vadi Doğa ve Motor Sporları Kulübü işbirliğiyle düzenlenen “Yeşil Vadi ATV CUP”, çok sayıda ATV tutkununun katılacağı adrenalini yüksek bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

29-30 Kasım 2014 tarihlerinde, iki gün boyunca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ATV sahiplerini buluşturan etkinlik, Şile ormanları içinde yer alan mekanda ATV tutkunları, zorlu tepeleri, dere yataklarını, çamur dolu çukurları aşarak,  kendi sınırlarını bile zorlayacakları muhteşem bir parkurda yarıştı.

Yarışmaya 100’ün üzerinde ATV ve UTV sahibi katıldı. Aralarında eski yarışçıların da olduğu doğa ve macera tutkunları ilk kez düzenlenen bu yarışa büyük ilgi gösterdi.

Cumartesi günü ATV’ler, deneme sürüşleri gerçekleştirerek yarışa hazırlanırken, Pazar günü ise yarışlar ve en son çamur etabında yaşanan zorlu rekabet sonrası etkinlik ödül töreni ile son buldu.

ATV CUP’a katılan Motosross ve ATV Şampiyonu Ersin Tunçay 2006’dan bu yana ATV tutkunu olduğunu söyleyerek “Beklediğimizden çok daha fazla ilgi ile karşılaştık. Geçen yıl Nisan ayında düzenledik. Giderek büyüyen bir etkinlik. Asıl amacımız insanları yarıştırmak değil, bu işi sevdirmek. Çok zevkli araçlar. Asıl olay ATV’ye binmekten öte ATV’nin götürdüğü yerler. Doğada o kadar güzel yerleri gezip, görüyoruz ki.. Hedefimiz bu anlamda sadece bu araçlara binmek değil, yol katetmek, doğa içinde olmak ve yeni yerler görmek. ATV’yi sevenin biraz çamur da sevmesi, kirlenmeyi göze alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çamur ne kadar çok ise o kadar çok mücadele oluyor. Soğuk kış günlerinde ne yapacağını bilemeyen ve sadece AVM’lere gidenler için, ATV deneyiminin, şehirden uzaklaşarak, stres atmak, doğa içinde harika vakit geçirmek için mükemmel bir alternatifi sunduğunu düşünüyorum” dedi.

Depar Motor A.Ş. CEO’su Vidal İtkin’de “Depar Motor A.Ş. ve Yeşil Vadi Doğa ve Motor Sporları Kulübü işbirliğiyle düzenlediğimiz “Yeşil Vadi ATV CUP”ın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Türkiye’nin en kapsamlı ATV etkinliği olma özelliğini taşıyan ATV CUP’a yoğun ilgi ile bu yıl da devam ediyoruz. Yarışmacılarımız, hem ATV ve hem UTV klasmanında, zamana karşı yarışıyorlar. Bildiğiniz gibi gerekli güvenlik önemlerini almak zorundayız. Özellikle bu çamurun olduğu ve zeminin kaygan olduğu bu tip havalarda çok dikkatli olmalıyız. Kask, eldiven, dizlik, sırtlık gibi malzemeleri zorunlu tutuyoruz. Katılanlar, yarış öncesi verilen brifingi ve uyarıları dikkate alarak ve tüm güvenlik talimatlarına uymayı kabul ederek yarışabiliyorlar. Güvenlik nedeniyle gerekli ekipmanların ve kıyafetlerin zorunlu olduğu yarış esnasında hakem ve yetkililerin yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmek şartı var. Bu yıl parkuru biraz değiştirdik. 12-13 km’lik bir parkur var. Start noktasında ağır derecede çamur var. İnsanlar belki çamur çok sevmiyor ama ATV severler için çamur bulunmaz bir nimet. Çamurda şartlar daha zorlayıcı olduğu için adrenalin ve mücadele var” dedi.

Yeşil Vadi ATV CUP’da görücüye çıkan bir başka renk ise Türkiye’nin ilk ve tek el yapımı UTV’si TARANTULA oldu. Sahipleri el yapımı bu UTV’nin Türkiye’de bir olduğunu, araba motoru kullanılarak yapıldığını ve aracı çevreleyen demirlerin şeklinden dolayı örümceği andırdığı için bu ismi verdiklerini belirtti. Üzerinde 2 yıl çalışılan araç kaygan dağlara tırmanmak için geliştirilmiş.

Etiketler: » »
Share
3343 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+2 = ?