logo

“Female Soul – Kadın Ruhu” Karma Sergisi Kaş Sanat Galerisi’nde Açıldı

8 kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı Female Soul – Kadın Ruhu isimli karma sergi, 6 – 23 Mart 2024 tarihleri arasında Kaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Kaş Sanat Galerisi’nin sponsorluğunda kadınların haklarını ve özgürlüklerini vurgulamak amacıyla kutlanan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde sanata gönül vermiş, düşünce özgürlüğünü savunan ve topluma güçlü mesajlar vermek isteyen 8 yenilikçi sanatçı kadın, Female Soul – Kadın Ruhu isimli sergi projesiyle büyük beğeni topladılar.

Prof. Nilay Kan Büyükişliyen’in Küratörlüğünü yaptığı sergide yer alan farklı tarzlarda çalışan 8 sanatçı kadın eserleriyle kadınların çeşitliliği gücüne duyarlılığını topluma aktarmayı hedeflemektedir.

Sergide Nilay Kan Büyükişliyen, Meral Yıldız, Melike Karabulut, Sibel Ünalan, Günsu Saraçoğlu, Birgül Erkan, Gözde Atlas ve Deniz Say’ın eserleri yer alıyor.

Serginin Küratörü Prof. Nilay Kan Büyükişliyen sergi ile ilgili olarak “8 Mart Dünya Kadınlar günü, kadınların başarılarına odaklanmak ve onların toplumdaki yerini kutlamak için bir fırsat sunarken “Female Soul – Kadın Ruhu” isimli bu sergi sanat alanındaki kadınlara önemli katkılarını vurgulamak için bir platform sağlamaktadır. Bu etkinlik sanatseverlere ilham verici bir deneyim sunarken, aynı zamanda kadınların sanattaki önemli yerine de dikkat çekiyor olacaktır“ dedi.

Sergi, hafta içi ve Cumartesi günleri 10:30 – 18:30, Pazar günü 12:00 – 17:00 arasında ziyaret edilebilir.

Adres: Kalamış Cd. No: 53    Fenerbahçe – Kadıköy / İstanbul

Etiketler: »
Share
187 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?