logo

GESS Fuar ve Konferansları Serisi Türkiye’de

Eğitimde teknoloji kullanımına yönelik dünyada uygulamaya konulan en büyük ve kapsamlı eğitim hareketi FATİH projesini hayata geçiren T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, dünyanın önde gelen eğitim fuarları ve konferansları organizasyonu GESS’i (Global Educational Supplies & Solutions) de destekliyor. İmzalanan protokol kapsamında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerli destekleriyle 19 – 21 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul WOW International Convention Center’da ilki gerçekleştirilecek olan GESS Fuar ve Konferansları, eğitim alanında dünya çapında fark yaratanları buluşturacak.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı “GESS Fuarı’nın Türkiye’yi seçmiş olması bizim için mühim”

İmzalanan protokol hakkında açıklamada bulunan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, GESS Fuarı’nın Türkiye’yi seçmiş olmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, GESS Turkey kapsamında düzenlenecek konferanslarla, FATİH Projesi’nin ayrıntılı olarak uluslararası platformda tanıtılma imkânı sağlanmış olacağını vurguladı. Bu yolla yeni işbirlikleri oluşturma imkânı da elde etmiş olacaklarını söyleyen Tırnakçı “Türkiye’de ve dünyada eğitimin yeni yolu teknoloji taşları ile döşenmektedir. Biz de eğitimimizin önünü açmak için bu yolda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. GESS Türkiye’nin de bu adımlardan biri olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dougles Emslie; “Türk eğitim sektörü için GESS büyük bir fırsat!”

Tarsus Group CEO’su Dougles Emslie “GESS fuar ve konferansları, bugün uluslararası ölçekte eğitim alanının esas oyuncularından birisi haline geldi ve Türkiye’de gerçekleştirilen bu yeni etkinlik ile bu konudaki deneyimimizi daha da artırma imkanı elde ettik. 16 milyonu aşkın öğrenciye hizmet veren Türk ulusal eğitim sistemi, uluslararası eğitim endüstrisi için çok önemli bir pazar. GESS’in 2017’de Türkiye’de organize edilmesi, bu açıdan son derece doğru bir zaman ve dünyanın stratejik öneme sahip bu bölgesi açısından benzersiz bir fırsat” dedi.

İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur “İlki Dubai’de düzenlenen GESS, eğitim endüstrisindeki global birikimini Türkiye’ye de taşıyacak”

GESS Fuar ve Konferanslarının ilk kez bundan 10 yıl önce Dubai’de yapıldığını söyleyen İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur “Organizasyon başarılı olunca önce Endonezya, ardından Meksika’da devam etti ve bir seri haline geldi. Geçen yıl Dubai’deki fuarda Bakanlığımızın yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz temaslarda bu serinin bir ayağını da Türkiye’de yapabilir miyiz? Konusu gündeme geldi. Çünkü fuarın içeriği ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH projesi ve EBA gibi uygulamaları arasında çok ortak yön vardı. İmzaladığımız işbirliği protokolü ile bu ortak yönleri küresel ölçekte çok daha büyük avantajlara dönüştürebileceğiz” dedi.

Eğitimin geleceğini bugünden şekillendiren teknoloji ve çözümler GESS Turkey 2017’de olacak…

10 yıldır Dubai’de düzenlenen organizasyonun İstanbul ayağında, okullardaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması amacıyla öğretmenlerin daha iyi eğitim vermelerine ve öğrencilerin daha etkin şekilde öğrenmelerine yardımcı olacak kapsamlı ürün, teknoloji ve çözümler ilk kez bir araya gelecek. Fuarla eş zamanlı düzenlenen ve tüm içeriklerin ücretsiz olduğu GESS konferanslarında ise STEM’den sanal gerçekliğe, programlamadan kanıta dayalı eğitime, dijital ve interaktif teknolojiden robotik ve 3boyutlu baskı gibi konular ele alınırken, dünya eğitim endüstrisinin liderleri ile önemli yerel uygulayıcılar, geleceğe yön veren anlatımlar ve interaktif sunumlar gerçekleştirecek.

Sadece özel sektör, geçen yılı yüzde 40 büyüme ile kapadı!

Türkiye’nin ulusal eğitim sistemi bugün itibariyle 16 milyonu aşkın öğrenciye hizmet verirken, eğitime yönelik harcamalar tüm hükümet harcamalarının %13’üne karşılık geliyor. Okul öncesi eğitim alan 6.5 milyon, orta öğretimdeki 9 milyon ve yüksek eğitimde öğrenim gören 5.45 milyon öğrenci ile hızla büyüyen, sadece özel sektörde geçen yılı yüzde 40’lık büyüme ile kapatan Türkiye’deki eğitim pazarı, sektöre ürün, hizmet ve teknoloji sunan yurt içi ve yurt dışı firmalar açısından büyük bir öneme sahip bulunuyor.

Ulusal ve uluslararası eğitim tedarikçilerine Türk eğitim sektörünün önemli karar mercilerine ulaşabilme fırsatı sunacak olan GESS Türkiye’ye katılım ve detaylı bilgi için www.gess-turkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: » » » » » »
Share
2333 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?