logo

Hasan Emre Özgür, Enqura Genel Müdürü Oldu

Enqura Genel Müdürü Hasan Emre Özgür

Finansal teknoloji ürünlerini tek bir platformda sunan Enqura, geçtiğimiz yıl Londra ve bu yıl Bakü’de açtığı ofislerle küreselleşme çalışmalarına hız vermişti. Dubai’de de ofis açma çalışmalarını sürdüren ve geçtiğimiz yıl Eylül ayında ilk yatırımını alarak globalleşme çalışmalarını hızlandıran şirket, büyümesini daha güçlü organizasyonla desteklemek adına adımlar atıyor. Bu doğrultuda Hasan Emre Özgür, Enqura Genel Müdürü olarak göreve başladı. Özgür, öncesinde şirkette Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CCO) olarak görev yapıyordu.

Bankacılık ve FinTek deneyimleri

1994 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olan Hasan Emre Özgür, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Anadolu Üniversitesi’nde spor yöneticiliği konusunda da eğitim alan ve sporu hayatından hiç eksik etmeyen Özgür, tam bir motosiklet tutkunu. Profesyonel iş hayatına 2003 yılında Yapı Kredi’de başlayan Özgür, 2006 yılına kadar bankada ödeme sistemleri iş geliştirme ve ürün yönetimi birimlerinde görevler üstlendi. 2006’da transfer olduğu Akbank’ta yine ödeme sistemleri alanında ürün ve proje yöneticiliği görevlerini yürüttü. Nisan 2010’da dahil olduğu CPP Group’ta, Kurumsal Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Grup Müdürü görevini üstlendi. 2010-2013 yılları arasında bir katılım bankasında Kıdemli Ödeme Sistemleri Müdürlüğü yaptı. 2013-2018 yılları arasında ING Bank’ta Ödeme Sistemleri Pazarlama Müdürü olarak görev aldı. 2008-2018 yılları arasında çalıştığı bankaları BKM İş Geliştirme ve Pazar Geliştirme Komiteleri, Bankalar Birliği gibi organizasyonlarda temsil etti. Temmuz 2018’de katıldığı Fintegre’de CMO unvanıyla şirketin pazarlama, kurumsal satış, yeni iş geliştirme gibi faaliyetlerini yönetti. Ağustos 2019’da dahil olduğu KOBIL’de de yine İş Geliştirme Direktörlüğü yaptı. Son olarak FinTek şirketi Barakatech’te CMO unvanıyla çalışan Özgür, Şubat 2022 itibarıyla da Ticari Faaliyetlerden Sorumlu GMY (CCO) olarak Enqura bünyesine katıldı.

360 derece hizmet

Globalleşme hedeflerine paralel yeni bir yapılanmaya giden Enqura, birçok inovatif finansal teknoloji ürününü tek noktadan sunduğu FinTech Suite Platformu ve uzman kadrosuyla yetkinliklerini en üst seviyeye çıkarıyor. Özgür, şirketin faaliyet alanları ve sunduğu çözümlerle ilgili olarak “Bankalar, FinTek’ler ve sigorta şirketleri için mobil ve web tabanlı dijital uygulamalar, dijital cüzdan, yapay zekâ tabanlı uzaktan kimlik tespiti, çok faktörlü kimlik doğrulama, güvenli görüntülü görüşme ve chat gibi yenilikçi ürünlerimiz var. EnWallet dijital cüzdan platformumuzla müşterilerinize kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde para transferi, fatura ödeme, alışveriş yapma imkânı sunuyoruz. Açık bankacılık modülümüzle kurumları 15 günde BKM sertifikasyonuna hazır hale getirerek, kullanıcılarının farklı banka hesaplarını tek bir uygulama üzerinden yönetmesini sağlıyoruz. EnQualify’ın benzersiz ‘AI on Mobile Edge’ teknolojisiyle mükemmel bir uzaktan kimlik tespiti deneyimi yaşatıyoruz. EnSecure ile hangi mevzuata tabi olursanız olun, dijital kanallarınız için en gelişmiş çok faktörlü güçlü kimlik doğrulaması ve elektronik sözleşme imzalanması bizde hazır. EnNovate dijital kanallar platformumuzun kullanıcı dostu mobil ve web arayüzleri, kolay navigasyonu ve zengin özellikleriyle son kullanıcılara keyifli bir deneyim yaşatıyoruz. EnNovate uygulamaları, Enqura’nın diğer ürünleriyle entegre çalışarak dijital cüzdan, uzaktan kimlik tespiti ve güçlü kimlik doğrulama gibi hizmetleri tek bir platformda sunuyor. EnConnect’in görüntülü ve yazılı chat özellikleri ise müşteri hizmetlerinde güvenlik, hız ve kolaylık sağlıyor. İş modeline ve ihtiyaçlara göre 5 ürünümüzü bir paket halinde tek noktadan sunarak ve şirketlere maliyet ve zaman tasarrufuyla birlikte tedarikçi yönetiminde verimlilik de sağlıyoruz” dedi.

Küreselleşmenin dinamosu EnQualify

Enqura, geçen yıl aldığı yatırımın yanı sıra Visa Avrupa İnovasyon Programı’na kabul edilmesi ve Digital First kategorisinde Mastercard Engage program üyesi olmasıyla yurt dışı açılımını hızlandırdı. Özgür, küreselleşme yönündeki çalışmalarıyla ilgili olarak “Londra ve Bakü’de açtığımız ofislerle yurt dışında yeni müşteriler kazanmaya başladık. Aldığımız yatırımı yurt dışı yapılanması, Ar-Ge çalışmaları ve dijital pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra global etkinliklerde yer almak için kullanıyoruz. Başta Azerbaycan olmak üzere Türk Cumhuriyetleri’nde pazar lideri olmak istiyoruz. İngiltere ve Orta Doğu’da da etkinliğimizi artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda en iddialı ürünümüz, Türkiye’de yaklaşık 40 müşterisi olan EnQualify. Uzaktan kimlik tespiti ve müşteri edinimi konusunda başta bankalar, ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto para şirketleri, aracı kurumlar olmak üzere birçok sektöre hizmet veriyoruz. Global teknoloji şirketleri ile stratejik iş ortaklıkları yapıyoruz. Şimdi milyar dolarlık uluslararası şirketlerle rekabet edip adımızı dünya çapında duyurmak, ilgiyi üzerimize çekmek için hazırız” dedi.

“Sektör liderliğimizi global pazarda da yakalamak istiyoruz”

Enqura CEO’su Metin Karabiber, yurt dışı açılımıyla ilgili değerlendirmesinde “2024 yılında globalde yaptığımız başarılı işlerimizin sayısını artırarak, ülkemizde ulaştığımız sektör liderliğimizi global pazarlarda yakalayacağımıza dair inancımız çok güçlü. Büyümemizi karşılayacak şekilde organizasyonumuzu daha da güçlendirdik. Yapay zekanın iş dünyasına yıkıcı etki yaptığı bugünlerde yapay zeka temelli ürünlerimizin başı çektiği global pazarlardaki etkinliğimizi her geçen gün artıracağız” dedi.

www.enqura.com

Etiketler: »
Share
175 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?