logo

Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanları Anısına Anıt Heykel

Covid-19 pandemisinde hayatını yitiren sağlık çalışanları için Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi, Heykeltraş Ertuğ Atlı’ya anıt heykel yaptırdı. Federasyon, heykel ile birlikte “Gerçek Kahramanlar” adlı özel bir şarkı da hazırladı.

Heykelin açılışı 27 Ekim 2020 tarihinde Türk Böbrek Vakfı Hizmet Hastanesi bahçesinde gerçekleşti. Açılışa rahatsızlığından dolayı katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu temsilen İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır katıldı.

Açılışı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından gerçekleştirilen 3 metre yüksekliğindeki heykel, granit kaide üzerinde bulunmakta olup siyaha boyalı paslanmaz çelikten yapılmıştır. Heykelde, bir kalp formun içinde yüzü maskeli 1 kadın ve 1 erkek sağlık çalışanı figürü ile ortada tıp logosu bulunmaktadır.

Ayrıca Covid 19 nedeniyle kaybettiğimiz bütün sağlık çalışanlarımız için söz ve müziği sanatçı Tüzzün’e ait olan bir şarkının da klibiyle birlikte sosyal medyada Türkçe versiyonu yayınlandı. İngilizce versiyonu da yayınlanacak.

Açılışta konuşan Uluslararası Lions Dernekleri 118 E Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Sibel Güllü “Bugün, açılışını yaptığımız heykel ve sunumunu yaptığımız şarkı sağlık çalışanlarımıza vefa ve şükran duygularımızın bir ifadesi olacaktır” dedi.

Etiketler: » »
Share
6466 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?
#

Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanları Anısına Anıt Heykel” için 2 Yorum

  1. Sibel : diyor ki:

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  2. Sibel : diyor ki:

    Kutluyorum