logo

08 Mart 2020

Hindistan Tadında Bir Aşk Filmi : Şeker Dükkanı

Hint filmlerini çok seven, yönetmen Ahmet Ziya Sekendiz, Hint filmi tarzında şarkılı ve danslı bir Türk filmi çekti. Filmin şarkılarını da kendisi besteledi ve filmde yorumladı.

Hindistan’ın renkli dünyası ile Yeşilçam melodramlarını bir araya getiren filmde izleyicileri gözyaşları ile izleyecekleri bir final bekliyor. Filmde geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz usta aktör Süleyman Turan, Hintli bir iş adamını canlandırıyor.

Filmin yapımcılığını, senaristliğini, müziklerini ve efekt çalışmalarını da üstlenen Ahmet Ziya Sekendiz, filmin sadece 1000 TL’ye mal olduğunu söylüyor. Devasa paralar harcamadan da sinema filmi çekilebileceğini ifade ediyor.

Filmin başrollerinden Mustafa Kadir Çelik, Türk Hint filmi severlerin yakından tanıdığı bir isim. Mustafa Kadir Çelik, çektiği uyarlama Hint klipleri ve dans gösterileri ile tanınıyor.

Leyla Abla rolünü oynayan Gülseren Öten, Söz dizisinden tanınan Şirin Öten’in annesi. Filmde Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Ulaş rolünü canlandıran Burak Arı da konuk oyuncu olarak yer aldı.

Filmin galası 10 Mart 2020 Salı günü saat 19:00’da Güngören Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ve ücretsiz izlenebilecek. 

Filmin konusu:

Annesi bir Türk olan Raja, Hindistan’ın en zengin adamlarından birinin 23 yaşındaki oğludur. Yeni Delhi’de yaşamaktadır. Bunalım ve depresyon ile boğuşan, hayata küskün Raja aldığı bir haber üzerine hayatını tamamen değiştirmek için çocukluğunun geçtiği İstanbul’a doğru yola çıkar. Amacı kimsenin desteği olmadan sıfırdan bir iş kurmaktır.

Annesini ve babasını küçük yaşta kaybetmiş 22 yaşındaki Nazlı, Kırklareli’nde yaşamaktadır. Rahmetli annesi hayatta iki şeye tutkundur: Türk diziler ve İstanbul. Çocukluğu dizilerle geçen Nazlı, -hiç sevmese de- dizi uzmanı olup çıkmış, ama kıskandığı yegâne şey olan İstanbul ile asla yüzleşmemiştir. İstanbul ona göre annesinin biricik sevgilisidir.

Nazlı’nın küçük zevkleri vardır. Makarna pişirmek ya da pide yemek gibi. Ama en büyük arzusu bir şeker dükkânındaki tüm şekerleri alıp, çocukları oraya salmak ve şeker yemelerini izlemektir. Bir gün fırsat ayağına gelir. Annesinin eşyaları arasından bir not çıkar. Bu notun aile içinde nesillerdir anlatıla gelen Paşa Dede’nin definesini gösteriyor olabileceğini düşünerek definenin bulunduğu İstanbul’a doğru yola çıkar.

Birbirine yabancı iki genç İstanbul’da önce eğlenceli, sonra gözyaşı dolu bir maceraya atılacaklardır.

Bu film, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz ünlü Yeşilçam oyuncusu Süleyman Turan’ın rol aldığı son filmdir.

Film, Hint filmi tarzında çekilmiştir. Filmde şarkılar ve danslar vardır.

Filmin özgün şarkıları yönetmen Ahmet Ziya Sekendiz tarafından bestelenmiş, sözleri yazılmış ve seslendirilmiştir.

 

Etiketler: »
Share
17674 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?
#

Hindistan Tadında Bir Aşk Filmi : Şeker Dükkanı” için 1 yorum

  1. Mustafa Yılmaz : diyor ki:

    Başrol oyuncusu Olca Karasoy da Level dergisinde yazar. Aynı zamanda animeci ve sinema yazarı.