logo

İnsan İzi Derneği Genel Merkezi Üsküdar’da Açıldı

İyilikte İz Bırak” mottosuyla kurulan İnsan İzi Uluslararası İnsani Yardım Derneği’nin genel merkezi Üsküdar’da açıldı.

Yeni Nesil Yardımlaşma Derneği temasıyla kendini tanımlayan İnsan İzi İnsani Yardım Derneği’nin genel merkez açılışına sivil toplum ve kültür sanat camiasından seçkin isimler katıldı. Din, dil ve renk ayırt etmeksizin dünya üzerinde iyilik yapıp, bu iyilikleri yayma amacında olan İnsan İzi Derneği; şeffaf yönüyle zulüm gören coğrafyalardan, doğal afet mağdurlarına, temel hakları alınan çocuklardan, ihtiyaç sahibi ailelere kadar herkesin yanında olmayı amaçlayarak çalışmalarına hızlı bir başlangıç yapmış oldu.

Dünya Müziğiyle Selam!

İnsan İzi Derneği Genel Merkezi açılışı, dünya müziğinin farklı örneklerine de sahne oldu. Afrika’dan Uzak Doğu Asya’ya, Balkanlar’dan Arap coğrafyasına kadar birçok yerde iz bırakan İnsan İzi bu coğrafyaların müzikleriyle o bölgelere selam yollamış oldu. Dünya müziği programında; Fatih Zent Bansuri ve ney dinletisi, Bekir Sakarya ise akordeon dinletisi sundular. Kongolu müzisyen Enzo İkah Afrika ezgileri seslendirip gitar dinletisi sundu. Suriyeli müzisyenler Baidaa Alkhateab ve Ala Alkhateab Arap müziğinden eşsiz eserler seslendirdi.

“Yardım Alan Değil Kalkınan Halklar İstiyoruz”

İnsan İzi Derneği Başkanı Umut Sarıkaya “Genel olarak Yardım Derneği faaliyetlerinin hemen hepsinin anlık fayda sağlama amaçlı oldukları ve sürdürülebilir faydalar sağlamadığını gördüğümüz için İnsan İzi’ni kurmaya karar verdik. Artık bir standart haline gelmiş yardım derneği faaliyetlerinin yanı sıra önceliğimiz yardıma muhtaç dünya halklarının geleceğine katkıda bulunmak, kendi kendilerine yetebilecek seviyeye erişmelerine destek olmak ve gelecekte yardım alan değil, halklarını kalkındıran sürdürebilir projeler içinde yer almalarını sağlamaktır” dedi.

Afrika Film Festivali, Güçlü Aile, Bilinçli Anneler…

Başkan Sarıkaya konuşmasına, fark yaratacağını düşündükleri ve yardıma muhtaç dünya halklarının geleceğe güvenle bakabilmeleri için çalışmalar yapacaklarını belirterek devam etti. Sarıkaya “Sinema sektörü ve uluslararası film festivalleri tüm dünyada kültürlerin kendini özgürce anlatabildiği alanlar. Afrika kıtası ise kendi kültürünü tüm yalınlığıyla anlatamamış ve özünü sinema sektöründe beyaz perdeye yeteri kadar aktaramamış bir coğrafya. Bu sebeple Afrika Film Festivali projemiz Afrika hakları için çok değerli… Halkların kalkınmalarında ve değer üretimlerinde kültür-sanatın önemli katkıları olmaktadır. Bu sebeple Türkiye’den ve Afrika’dan müzik eğitmenlerinin katkılarıyla kurulacak Afrika Müzik Okulu ile yetenekli çocukların ve gençlerin müzik eğitimlerini gerçekleştireceğiz. Afrika’nın yerel müziği ve dünya müziğinin ruhunu aynı nehirde buluşturup akıtmayı hedefliyoruz. Ayrıca halkın kendi kendisinin karnını doyurup daha sonra geçimini kazandırmasını sağlamayı amaçladığımız ‘Güçlü Kadın Güçlü Aile Kalkınan Afrika’ projemizi de devreye alıyoruz. Birçok aileye kısa vadede; tarım, hayvancılılık ve dokuma gibi alanlarda destek olunacak, süt keçileri verilip, tarım arazileri ekilecek ve kadınlara dokuma tezgâhları sunulacaktır. Ailelerin güçlendirilerek Afrika’nın kalkınması amaçlanarak iz bırakmayı hedefliyoruz. “Bilinçli Anneler” projemizde ise; beşiği sallayan el dünyayı sallar mottosuyla başta ülkemiz olmak üzere Asya, Afrika ve Ortadoğu’da çeşitli sebeplerden dolayı ihtiyaç sahibi annelerimize psikolojik ve pedagojik eğitim ile hem kendilerini, hem çocuklarını hem de aileleri güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. Sarıkaya, Türkiye ve Afrika’da Çocuk Şenlikleri, Yetim destekleme programları, Gıda kolisi, Hayal Kutusu, Kırtasiye-Okul yardımları, Asya ve Afrika’da Su Kuyusu projeleri, Kurban Kampanyaları, Kardeş Aile çalışmaları ve belki köye bir film gelir mottosu ile halklara yardım elini uzatırken çocuklara keyifli anlar da yaşatmak hedefinde olduklarını ifade etti.

İnsan İzi Derneği’nin bağışçıları dernek yönetimi tarafından “İz Bırakanlar” olarak adlandırılıyor. Bu açılışla birlikte Üsküdar Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi’ndeki İnsan İzi Derneği Genel Merkezi, yıl boyu yapılacak atölye çalışmaları, faaliyetleriyle İz Bırakanlar’ı ve İz Bırakmak isteyenleri ağırlamaya hazır.

www.insanizi.org

Etiketler: »
Share
1870 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?