logo

Intel Optane Teknolojisi Bilgisayarları Hızlandırıyor

Intel Türkiye, Optane bellek çözümünü 15 Mayıs tarihinde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Intel Optane teknolojisi, yüksek iş hacmi, düşük bekleme süresi, yüksek hizmet kalitesi ve yüksek dayanıklılık özelliklerini birlikte sunuyor. Optane teknolojisi aslında hızlı bir bellek modülü çözümü ve bilgisayarlardaki DRAM ve depolama bölümü arasında bir köprü gibi çalışarak bilgisayarları hızlandırıyor.

Intel Optane Tekonolojisi Bilgisayarları Hızlandırıyor

Bu teknolojinin kullanıldığı bilgisayarlarda performans ve genel tepki süreleri gözle görülür bir şekilde artıyor. Intel Optane bellek modüllerinin 16 GB ve 32 GB olarak seçenekleri mevcut ve SSD gibi çalışıyor.

Basın toplantısından yapılan testlerde Optane bellek kullanılan bilgisayarların bariz bir performans artışı gösterdiğine şahit olduk ve benzer özellikli diğer bilgisayarlardan daha hızlı çalıştığını gözlemledik.

Optane bellek çözümleri Intel’in 7. ve 8. nesil işlemcileri ile uyumlu M.2 soketine sahip anakartlarda kullanılabiliyor. M.2 değişik bir SSD bağlantı soketi olarak dikkat çekiyor. Ek bir güç kablosuna gerek kalmadan kullanılıyor ve çok yüksek okuma\yazma hızları sunuyor. 

 

Share
1763 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?
#

Intel Optane Teknolojisi Bilgisayarları Hızlandırıyor” için 1 yorum

  1. […] Intel Türkiye, Optane bellek çözümünü 15 Mayıs tarihinde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Intel Optane teknolojisi, yüksek iş hacmi, düşük bekleme süresi, yüksek hizmet kalitesi ve yüksek dayanıklılık özelliklerini birlikte sunuyor. Optane teknolojisi…Read More […]