logo

İstanbul Şehir Üniversitesi ve Musion Türkiye Arasında İşbirliği

mh_istanbul_sehir_universitesi_musion

İstanbul Şehir Üniversitesi ve Musion Türkiye, hologram teknolojisine dayalı ortak bir Medya Teknolojileri Merkezi açmak üzere önemli bir işbirliğine imza attı. İstanbul Şehir Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen imza törenine İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu, MAP Global AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Musion Yatırımcısı Murat Günenç katıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Şehir Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) proje kapsamında Musion’un öncüsü olduğu teknolojiyi kullanarak etkili iletişim tecrübesi yaşatmayı amaçlıyor. Proje’nin 3 faz olarak 16 ay sürmesi planlanıyor.

Türkiye’de MAP Global AŞ bünyesinde kurulan Musion, hologram teknolojilerinde dünya ülkeleri arasında okul olarak biliniyor. Toyota, Cisco, BBC, Microsoft, Samsung, Türkiye Cumhuriyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi dev şirket ve kurumlara vermiş olduğu hizmetlerle güvenilir çözümler sunan Musion, Londra, Sydney, Los Angeles ve Hong Kong’tan sonra Türkiye’de İstanbul Şehir Üniversitesi ile yeni araştırmalara imza atacak.

Kurulacak olan Medya Teknolojileri Merkezi’nde Musion profesyonelleri ile birlikte en az 3 örnek pilot çalışma gerçekleştirilmesi ve merkezin işletim süreçlerinin belirlenmesi planlanıyor.

Üniversitesinin İletişim Fakültesi’nden 2 akademisyen, 2 yüksek lisans ve 2 lisans öğrencisi, Musion İngiltere’den gelecek ekiple birlikte hologram teknolojisi uygulamalı eğitimlerinde yer alacak.

Üniversite ve paydaşlarla işbirliği halinde yürütülecek projede, hologram teknolojisinin farklı uygulama alanlarında kullanılması planlanıyor. Araştırmacı ve öğrencilerin kazanmış oldukları deneyim ve know-how ile Musion Türkiye işbirliğinde yeni patentlerin de alınması hedefleniyor. Merkez kapsamında ürünleştirilecek olan çalışmalar, ŞEHİR TTO ticarileştirme hizmetleri kapsamında desteklenecek.

Etiketler: » »
Share
2338 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?