logo

Kaspersky Anti Fidye Yazılım Ürünü Hazır

jenerik_virus_yazilimi

Fidye yazılımları gibi bilgisayarları kötü etkileyen ve kurumsal verileri şifreleyen kötü amaçlı yazılımlar özellikle küçük işletmeler için büyük sorun teşkil ediyor. Kaspersky Lab’ın 2016 Bilişim Teknolojileri Güvenlik Riskleri anketine göre, küçük ve orta ölçekli işletmelerin %46’sı geçtiğimiz 12 ayda fidye yazılımı kurbanı oldu. Bu işletmelerin %34’ü fidyeyi ödedi ve 5’te biri siber suçluların isteklerini yerine getirmiş olmasına ragmen verilerini geri alamadı. Kaspersky Lab’ın Kaspersky Güvenlik Ağı istatistiklerini temel alan araştırması aynı zamanda şirketleri hedef alan fidye yazılımı saldırılarında büyük bir artış olduğunu ortaya koydu. Saldırı sayısı neredeyse 6 katı arttı. 2014-2015’te sayı 27 binken, 2015-2016’da bu sayı 158.6 bine çıktı.

Şirketler birçok ek koruma teknolojilerinden ve yaklaşımlarından faydalanma konusunda teşvik ediliyor olsalar da, Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business Kaspersky Lab’ın gelişmiş güvenlik çözümlerine sahip olmayan şirketler için tamamlayıcı güvenlik çözümleri sunuyor. Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business, hızlı ve hafif bir çözüm. Ürün, küçük ve orta ölçekli şirketler için finansal kayıba sebep olan en büyük güvenlik sorunlarından birini, yani fidye yazılımını, ve fidye yazılımının da en tehlikeli versiyonunu çözebiliyor. Fidye yazılımın en tehlikeli formu ise Cryptomalware ve ürün Cryptomalware’in üstesinden geliyor. Cryptomalware, değerli şirket belgelerini geri alınamayacak şekilde şifreliyor ve şirketleri verilerini geri almak istiyorlarsa fidye vermeye zorluyor. Bu problem çözebilmek ve Windows bazlı uç noktaları korumak için Kaspersky Lab Anti-Ransomware Tool for Business iki temel teknolojiyi birleştiriyor:

– Kaspersky Security Network; bulut bazlı, dünyanın her yerinden milyonlarca gönüllüden gelen gayri şahsi siber güvenlik verilerini işlemekle görevli bir teknoloji. Kaspersky Security Network ile birlikte, Kaspersky Lab güvenlik istihbaratının gerçekleşmesi saniyeler içinde oluyor, bununla birlikte hızlı reaksiyon garantileniyor ve üst düzey koruma sağlanıyor.

– System Watcher tüm önemli system etkinliklerini tarayan gelişmiş bir proaktif güvenlik teknolojisi. Sistem etkinliklerinin arasında işletim sistemi dosyaları ve kurulumlarının oluşturulması ve değiştirilmesi, program uygulamaları ve ağ üzerinden veri takasını içeriyor.  Etkinlikler kaydedilip analiz ediliyor ve eğer kötü amaçlı aktivitede bulunaan bir programın varlığına kanıt varsa, bu aktiviteler engellenip geri alınabiliyor ve böylece daha fazla zarar engelleniyor.

Kaspersky Lab Uç Nokta Ürün Yönetimi Başkanı Konstantin Voronkov “2015’te Kaspersky Lab’ın çözümleri dünya çapında 443,920 kullanıcı ve şirket müşterilerini şifreli fidye yazılımlarından korumuş; siber suçluları yaklaşık 53 milyon dolar değerinde yasadışı gelirden mahrum bırakmıştı. Uzmanlarımız artan şifreli fidye yazılımı problemini yakından takip ediyor ve şirketlerce değerli olan verileri ele geçirmelerine engel olma savaşında bu basit, ücretsiz ürünü geliştirdi. Küçük ve orta ölçekli şirketler genelde piyasada bulunan onlarca güvenlik ürününü değerlendirmek veya karşılaştırmak için gereken temel güvenlik uzmanlığına sahip değiller. Kaspersky Anti-Ransomware for Business ürünü üçüncü parti güvenlik çözümleri ile uyumlu çalışıyor ve fidye yazılımına karşı tamamlayıcı bir ürün görevi görüyor. Bunu şirketlere Kaspersky Lab’ın güvenlik teknolojilerinin gücünü değerlendirebilmeleri için ücretsiz olarak sunmaya karar verdik” dedi.

Ücretsiz sunulan Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business bilgisayarlara yüklenmiş üçüncü parti güvenlik ürünleriyle uyumlu çalışıyr ve şifreli fidye yazılıma karşı en gelişmiş koruma konusunda ikinci yazılım olarak konumlanabilir. Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business’i yüklemek için :  https://go.kaspersky.com/Anti-ransomware-tool.html

Tamamlayıcı bir anti fidye yazılım çözümü olarak Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business şirket kullanıcılarına fidye yazılımlarına karşı gelişmiş koruma sunar. Ofisleri, dosya sunucularını ve mobil cihazları tüm kötü amaçlı yazılımlardan ve günümüzün gelişmiş saldırılarından korumak için her bir ağ seviyesinde en iyi korumayı talep eden şirketler için, Kaspersky Lab uzmanlaşmış şirket çözümleri kullanmayı öneriyor: http://www.kaspersky.com/business-security/small-to-medium-business.

Eğer bir şirketin verileri kilitlenmişse, yeni çevrimiçi portal olan No More Ransom (www.nomoreransom.org) sitesine girip verileri geri almanın mümkün olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. No More Ransom (Fidyeye Hayır) projesi, kullanıcılara fidye yazılım çeşitleri sebebiyle kilitlenmiş dosyalarını siber suçlulara para ödemeden geri alabilmeleri için pek çok şifre kırıcı çözüm sunuyor.

www.kaspersky.com

Etiketler: » » »
Share
2572 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?