logo

Laser Teknolojisi İle Ağrısız, Dikişsiz Dişeti Tedavisi

mh_sebnem_kocaoglu_02

Türkiye’de son 15 yıldır öncü Diş Hekimleri tarafından kullanılmaya başlayan laser teknolojisi Batıda çok daha önce kullanılmaya başlanmıştır. FDA 1997’de diş çürüğü temizliği ve kavite hazırlığı için 1999’da yumuşak doku ve dişeti cebi tedavisi için, 2004’de kemik cerrahisi için Er:YAG lazeri onaylamıştır. 2000 sonrası dental erbium lazerlerin ve diode laserlerin kullanımının Batıda artmasıyla Türkiye’de de birkaç firma lazerlerle diş hekimlerini tanıştırarak bu konudaki çalışmaları başlatmışlardır.

Şu An Günümüzde Neler Yapılıyor?

Laserle Ağrısız, Dikişsiz Dişeti Tedavisi

Toplumumuzda yaygın olarak görülen dişeti ve periodontal hastalıkların ameliyatsız olarak tedavisi (dişeti cebi içersinde steril bir alan yaratarak, yeni bağ dokusu hücrelerinin oluşumunu aktive ederek doğal bir iyileşmenin ve doku tamirinin sağlanması) Diş Hekimliği’nde bir devrimdir. Çünkü Diş Hekimliği’ndeki uygulamaların % 90’nı kaybolan dokunun telafisi tarzındadır. Oysa laserle gerçek bir doku iyileşmesi sağlanmaktadır ve bu Diş Hekimliği’nde büyük bir başarıdır.

Gülerken dişetleri görünen kişilerin estetik dişeti düzenlemelerinde bistüri ile kesmeden, dikiş atmadan laserin ablasyon etkisi ile kanamasız ve ağrısız tedavi imkanı, daha hızlı iyileşme, implant uygulamalarında implant üstünün cerrahi işlem yerine (bistüri kullanmadan) laserle açılması ve doku iyileşmesinin daha çabuk ve ağrısız olmasdır. Diş çekimlerinde gerek diş çekiminde laserle kemiği kaldırmak gerekse de laserin tedavi edici etkisi ile çekim yerinin normalden daha çabuk iyileşmesi, diş hassasiyetin giderilmesinde, aft ve uçuk tedavisinde, dişetindeki pigmentasyonun giderilmesinde bu ileri teknoloji kullanılır.

Uygulamakta olduğu laser teknolojisi ile ilgili olarak açıklama yapan Diş Hekimi Şebnem Kocaoğlu, “Yukarıda belirtilen tüm laser uygulamaları kliniğimde uygulamaktayım. Kliniğimde hem Erbium YAG, hem de Diode laser bulunmaktadır ki, bu dişeti tedavileri için ideal kombinasyondur. Çalışmalarım sırasında laserlerin diş hekimliğinin bütün branşlarında etkin olarak kullanılabildiğini uygulayarak yaşıyorum. Bu aletlerin diş hekimliğinde yaygın kullanılan kalıcı teknolojiler olacağına ve daha da yaygınlaşacağına inanıyorum. İstanbul Dental Institute Assc. Academy of Laser Dentistry Italian Çalışma Kulübü’nün ve SOLA International Lazer Akademisi’nin eğitim modüllerini tamamladım. 2009’da  2. Congress of World Federation for Laser Dentistry European Division, 2008 Akdeniz Oral Lazer Kongresi, 2007 2. Uluslararası Lazer Akademisi Derneği Kongresi gibi kongrelere katıldım. Yüksek teknolojiyi kullanan bu pahalı aletlerle ilgili doğru bilgi edinmek ve için lazer derneklerine üyeyim” dedi.

mh_sebnem_kocaoglu_01

Klinikte Diğer Hangi Hizmetler Veriliyor?

Estetik Diş Hekimliği uygulamaları, estetik kron ve köprüler, diş beyazlatma, kanal tedavisi görmüş dişin beyazlatılması, ameliyatsiz diş eti tedavileri ve estetik düzenlemeler, implant  uygulamaları, gülüş tasarımı gibi uygulamaların hizmetleri veriliyor.

Şebnem Kocaoğlu Kimdir?

1986 yılında İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve 1991 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan Diş Hekimi Şebnem KOCAOĞLU EDAD (Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği), SOLA Lazer Akademisi, DİLAD (Diş Hekimliği Lazer Akademisi Derneği) üyesidir. Büyük Kulüp ve İstanbul Kadın Ressamlar Derneği üyesi de olan Şebnem Kocaoğlu, aynı zamanda bir hobi ressamıdır. Mesleğinden arta kalan zamanlarda resim çalışmaları yapmakta ve karma sergilere katılmaktadır. Türkiye’deki sanat gelişmelerini de yakından takip eden ve sanat fuarlarını da kaçırmayan bir sanatsever olan Kocaoğlu, resim sanatının verdiği estetik duyguyu mesleğine de yansıtmaktadır. Kocaoğlu ailesinden gelen doktorluk mesleğini Bağdat Caddesi’ndeki kliniğinde başarıyla sürdürmektedir.

 

 

Etiketler: » » » »
Share
5362 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?