logo

Mitsubishi Electric ve NTT Docomo 5G Denemelerine Başlıyor

mh_jenerik_5G

Mitsubishi Electric Corporation, beşinci nesil (5G) mobil iletişim sistemleri ve teknolojilerinin ortaklaşa deneysel saha denemeleri için Japonya’nın en büyük mobil iletişim ağı operatörü NTT DOCOMO ile işbirliği yapacağını açıkladı. Denemeler sonucunda, 2020 itibariyle ticari 5G hizmetleri verilmeye başlanacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Denemelerin ana hedefi, uzamsal çoğullamalı sinyaller yardımıyla 10 Gbps’den büyük ultra yüksek hızlı mobil iletişimin sağlanması ve çok öğeli anten dizilimlerini kullanarak uzamsal kullanım etkinliğini arttırmaktır. Ancak bu hedeflere ulaşılması için daha düşük iletim hızlarına neden olan çoğullamalı ışınlar arasında ışınlar arası paraziti azaltacak ve kontrol edecek yeni teknolojilere ihtiyaç duyulmaktadır” denildi.

Dış Mekan Denemeleri Gerçekleştirilecek

Bu çerçevede Mitsubishi Electric ve DOCOMO, 44 GHz ile çalışan çoklu anten dizilimlerini kullanarak dış mekan denemeleri gerçekleştirecek. Üniteler, büyük anten dizilimlerinin performanslarını değerlendirmek için bir sanal anten dizilimi oluşturacak. Kanal özellikleri, simülasyonlarla analiz edilecek. Bu büyük anten dizilimlerinin 5G için gerek duyulan ışın oluşturma teknolojilerini ve parazit azaltma tekniklerini doğrulamak için kullanılması amaçlanıyor.

Açıklamada, LTE ve LTE-İleri’nin ardından 5G’nin yeni nesil mobil standardı olarak geliştirilmesine yönelik uluslararası girişimler için ivme kazanıldığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi: “Nesnelerin İnternetiyle bağlantı sağlanacak olan sayısız cihaz için geniş bağlantı ve 10 Gbps’nin üzerinde ultra yüksek hızlar gerektirecek olan İnternet trafiği için artan talebi karşılamak üzere geniş kapasiteli sistemlerin oluşturulması amacıyla Ar&Ge çalışmaları yapılmaktadır. Mitsubishi Electric şu anda 5G teknolojileri ile ilgili çalışmalar yapmakta olup, bu kapsamda geçtiğimiz 30 Eylül’de düzenlenen Beşinci Nesil Mobil İletişim Destekleme Forumu’nda 5G-standartlaştırma çalışmalarında yer almıştır”.

Etiketler: » » » »
Share
2127 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?