logo

Neslihan Demircioğlu 3. Kişisel Sergisini Açtı

Heykeltraş Neslihan Demircioğlu’nun 2022 ile 2024 yılları arasında ürettiği, 60’a yakın eserinden oluşan Zaman Ötesi Zaman “Sır Kapısı” başlıklı 3. kişisel sergisi 10 Mart – 30 Nisan 2024 tarih aralığında Metrohan 2. katta sanatseverlerle buluşuyor. İBB Miras ve İBB Kültür ev sahipliğinde gerçekleştirilen Zaman Ötesi Zaman “Sır Kapısı” sergisinin küratörlüğünü Derin Demircioğlu üstleniyor.

Dünya üstü bilgilerden sıkça faydalanan sanatçı, bu sergisinde insanlığın metafizik arşivlerine yoğunlaşıyor. Daha önceki sergilerinde, periler, totemler ve mitolojik bilgilerden esinlenerek, insanın kendini bulma yolculuğuna odaklanan Neslihan Demircioğlu, Zaman Ötesi Zaman “Sır Kapısı” sergisinde insanın bilinç ötesi boyutlara geçişini konu alarak bizlere daha soyut bir yol çiziyor. İstanbul perileri ve Tanrıçalar yerlerini daha soyut olan demir heykellere bırakıyorlar.

Sanatçı bizleri, maddeden düşe geçtiğimiz gibi, topraktan demire, soyuttan somuta, masaldan ötesine uzanan bir yolcuğa çıkarıyor. Maddeden ışığa evrilen bu hikayede, baş ve son birbirine karışıyor, bize döngüsel bir deneyim yaşatıyor.

Neslihan Demircioğlu’nun Zaman Ötesi Zaman “Sır Kapısı” sergisi, Pazartesi hariç her gün 12.00 – 18.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Adres: Şahkulu, Çukur, Erkanı Harp Sk. No: 2    Beyoğlu / İstanbul

Etiketler: » »
Share
174 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?