logo

Nutanix, Yeni BT Otomasyon Sistemini Duyurdu

Nutanix Bulut Platformları CTO’su Rajiv Mirani

Nutanix, Nutanix hiper-bütünleşik altyapı (HCI) platformunu, bulut tabanlı kritik iş akışlarının otomasyonunu mümkün kılacak ServiceNow BT Operasyon Yönetimi çözümleriyle entegre ettiğini duyurdu. Bu entegrasyonla birlikte, ServiceNow müşterileri sadece Nutanix HCI ortamını otomatik olarak keşfetmekle kalmayacak, aynı zamanda Nutanix tarafından desteklenen IT hizmetlerine de erişim sağlayabilecekler. Öte yandan kişisel bulutlarındaki Nutanix HCI ile ilgili kritik konularda doğrudan bildirimler alabilecekler.

Nutanix tarafından yaptırılan ve dünyanın her yerinden 2.650 BT yetkilisinin katılımıyla gerçekleşen Vanson Bourne anketinde, katılımcıların tamamına yakını (yüzde 98) kendi organizasyonları için BT otomasyonunun önemli olduğunu söylerken, yüzde 56’sı ise bunun “son derece önemli” olduğunu vurguladı. Buna ek olarak, Gartner’a göre “2022 yılına kadar akıllı altyapı; birleştirilebilir tümleşik sistemlerin ve HCI’ın yüzde 60’ına altyapı makine öğrenimi, analitik ve IT operasyonları için yapay zekayı (AIOps) bir yazılım olarak sağlayacak”.

ServiceNow’la gerçekleştirilen BT Operasyon Yönetimi çözümleri entegrasyonu sayesinde Nutanix müşterileri

– ServiceNow ITOM Discovery özelliği sayesinde, otomatik olarak Nutanix özel bulut ortamlarını keşfedebilecek. Bu da BT operatörlerine, HCI kümeleri, bireysel sunucular, sanal makine (VM) örnekleri, depolama havuzları ve onlarca başka yapılandırma parametresi ve uygulama merkezli metrikler de dahil olmak üzere, Nutanix’in mevcut kaynaklarına uçtan uca görülebilirlik sağlayacak.

– ServiceNow kullanıcılarına self-servis özelliklerini sunabilecek ki böylece Now Platform’da hizmet kataloğu ögeleri şeklinde yayınlanmış olan Nutanix Calm aracılığıyla uygulamaları hızla hazırlayabilecek, yönetip ölçeklendirebilecekler. Nutanix Calm eklentisine ServiceNow Store (store.servicenow.com)’dan ulaşılabiliyor.

Prism Pro içinde yerleşik olarak bulunan Nutanix’in X-Play otomasyon motoru entegrasyonu araçlığıyla, Nutanix tabanlı özel bulut işlemlerini daha iyi yönetebilecek. ServiceNow’daki yeni X-Play mekanizması ile BT yetkilileri, kendi ekiplerini Nutanix-destekli özel bulut ortamlarındaki sorunlar ve uyarılar hakkında bilgilendirmede (sunuculardan birinin güç kaybına uğraması veya bir server’ın kapasite aşımına uğraması gibi) ServiceNow ITSM hizmetinden yararlanabilecek.

Nutanix Bulut Platformları CTO’su Rajiv Mirani “Otomasyonu; özel bulutun esnekliğini ve gücünü kullanmak için bir anahtar olarak görüyoruz. Ayrıca otomasyon gündelik ve sıradan görevleri ortadan kaldırarak BT’nin, altyapı yatırımlarının geleceğe uyumlu olmasını sağlarken bir yandan da en son inovasyonları kullanma yoluyla rekabetçi farklılaşmaya odaklanabilmesine yardımcı oluyor. Nutanix yazılımını ServiceNow’ın alanında lider dijital iş akışı çözümleriyle entegre ederek, uçtan uca otomasyonu uygulama iş akışlarına ve altyapılarına ulaştırmayı çok daha kolay hale getiriyoruz. Bu sayede özel bulut da genel bulut hizmetleriyle aynı kolaylığı ve esnekliği kullanıcılara ulaştırabilir” dedi.

ServiceNow BT Operasyon Yönetimi Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Jeff HausmanBT liderleri, dijital dönüşüme üst seviyede odaklanabilmek için şirketlerinin bulut altyapıları üzerinde daha fazla otomasyon talep eder hale geldi.” dedi ve devam etti: “ServiceNow BT Operasyon Yönetimi’ni Nutanix ortamlarına erişim için kullanmak, müşterilere şirketlerinin tüm operasyon kapasitesini daha iyi yönetme, engelleyici önlemler alarak sorunlu noktaları düzeltme ve IT yatırımlarının dayanıklılık ve etkinliğini koruma olanağı verecek” dedi.

– Nutanix Calm ve ServiceNow entegrasyonuyla ilgili daha fazla bilgi için: www.nutanix.com/blog/calm-2-7-servicenow-integration-single-vm-operations-variable-validation-more

ServiceNow ve Nutanix entegrasyonu, Acropolis için platform keşfi (docs.servicenow.com/bundle/newyork-it-operations-management/page/product/service-mapping/reference/nutanix-pattern.html) ve Nutanix Calm için ServiceNow Mağazası’nda tamamen entegre bir eklenti (store.servicenow.com) ile 9 Ekim 2019 tarihinden itibaren başladı.

Etiketler: » » »
Share
1886 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?